Populära

Hur far man hastarna till OS?

Hur får man hästarna till OS?

Hästarna flyger från belgiska Liege och inför avresa har hästarna gått igenom en 60 dagar lång hälsoövervakning och sju dagars karantän. Väl på planet lastas de två och två – och med på planet finns även hästskötare och veterinär. Hästarna får tillgång till hö eller hösilage under hela resan.

Vem äger hästarna OS?

Två av hästarna som vann OS-guldet i laghoppning, Malin Baryard-Johnssons Indiana och Peder Fredricsons All In, ägs av H&M-miljardären Charlotte Söderström, dotter till Stefan Persson. Det skriver SvD. H&M-arvingen, som själv varit hoppryttare, jobbade tidigare med sponsring på klädjätten.

Hur går det till när hästar flyger?

Före flygningen promenerades hästarna för hand, för att få röra på sig ordentligt innan de gick in i containrarna. Sedan drogs de med hjälp av en bil fram till planet, där de lastades in via en skylift och rullades in i planet. Ett flygplan lastat med hästar har inte många likheter med ett passagerarplan.

Hur kommer OS hästarna till Tokyo?

De första av totalt 247 OS-hästar har landat i Tokyo. Det internationella ridsportförbundet FEI var med när dressyrhästarna lastades på flyget i belgiska Liège. Kolla in bilder och fakta om flygresan. Flyget från Liège via Dubai till Tokyo innehöll de första 36 dressyrhästarna som ska delta i OS.

Vem är Astrid Ohlin?

Astrid Ohlin äger Hansson WL, Flip’s Little Sparrow och H&M Zaloubet. Med sig från Swedish International Horse Show och Friends Arena hade hon inte mindre än tre splitternya bilar.

Hur fraktas OS hästarna?

Hästarna har oftast på sig lindor eller tjocka transportskydd, sen lastas hästarna in i en container. Vanligast är att två hästar delar på en container, de får en varsin spilta som är ungefär 110 centimeter bred. En bil eller truck kör hästcontainern fram till det specialbyggda flygplanet.

Vem vann OS hoppning 2021?

King Edward som reds av Henrik von Eckermann avslutade sitt mästerskap utan en enda rivning, och Malin Baryard Johnsson tillsammans med Indiana drog bara på sig fyra fel under hela tävlingen. Vid den rafflande omhoppningen mot USA stod Sverige till slut som segrare och var klara för OS-guld.

Vem äger Catch Me Not?

FalsterboI dag presenterade sig Catch Me Not S på allvar för den svenska publiken. Hans ägare Ebba Berglöf fanns förstås på plats. ”Det är som en dröm”, säger hon.

Vem sponsrar Peder Fredricson?

H&M-arvtagerskan är Sveriges fjärde rikaste kvinna med sin förmögenhet på 19 miljarder och äger halva svenska OS-truppen. Den medieskygge Söderström har i många år sponsrat Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson med hästar i världsklass.

Share this post