Allmänning

Far man tavla dressyr med lindor?

Får man tävla dressyr med lindor?

Om du placerar dig på din tävling är det dags för prisutdelning och ärevarv. På prisutdelningen och ärevarvet är det godkänt att hästen bär boots, lindor och eller benskydd. Här kan du läsa mer om prisutdelning och ärevarv.

Får man tävla dressyr med Freejump?

Stigbyglar med helt öppna sidor är förbjudna i dressyren från och med 2019, liksom stigbyglar där ryttarens fot är helt eller delvis inneslutas i stigbygeln. Inte heller stigbyglar där foten fästs vid stigbygeln med magneter är tillåtna.

Hur kvalar man till SM dressyr?

Kval till dressyr-SM 2021 Dressyrkommittén har beslutat att lätta kvalreglerna till SM. Det krävs ett godkänt kvalresultat för att kvala till SM. Ponny kategori B: lägst 65,00% i en ritt i LA:2 eller högre, vid lägst 2* tävling.

Måste man ha vita ridbyxor på Dressyrtävling?

Det är alltså inte längre tillåtet att i de högre klasserna att rida i hatt. Oftast förknippar man vita ridbyxor med tävling men det går även bra att ha någon annan färg. Ridkavaj i valfri färg får användas.

Vilka bett får man tävla dressyr med?

Där kan du se att för både häst och ponny är det numera tillåtet med ett rakt, oledat bett. Det är även tillåtet med fasta ringar. Samtliga bett som visas får användas i de klasser som rids på träns.

Varför rider man med lindor?

Gummiboots skyddar hästen från att trampa på sin egen karled, kronrand eller hov. Att använda speciella skydd eller tjocka lindor när du transporterar din häst är ett måste för att den inte ska skada sig själv. I transporten bör också hästens svans vara lindad eller försedd med ett särskilt svansskydd.

Hur kvalar man till SM?

Nya kvalregler När det gäller utomhus-SM i hoppning för ponny gäller i år samma regler som 2020, vilket innebär minst två felfria grundhoppningar i Medelsvår B eller högre för kval. För att kvala till SM i dressyr 2021 har reglerna lättats – nu räcker det med ett godkänt kvalresultat för SM-start.

Hur länge får man tävla dressyr på B ponny?

Från 8 års ålder får ryttare tävla i officiell klass från inbjudningstävling och uppåt. Ryttare yngre än 8 år får starta i Clear Round eller liknande. Som B-ponnyryttare får du tävla tills dess att du fyllt 13 år.

Share this post