Trendig

Vilket traslag anvands till bastu?

Vilket träslag används till bastu?

När man ska välja träslag till bastun handlar det mycket om tycke och smak. Det är dock att föredra ett träslag som inte drar åt sig värme, till lavarna vill man gärna ha ett kvistfritt virke som inte kodar. De vanligaste virkessorterna är obehandlad asp, värmebehandlad asp, al, ceder och Radiata pine, mm.

Vad kan man ha i en bastu?

Bastustäva och bastuskopa är ett viktigt tillbehör i bastun. För att få en skön luftfuktighet behöver man kasta bad, d… Bastutermometer, hygrometer och sandur hjälper dig att hålla koll på hur länge du suttit i bastun, vilken tem…

Vilket golv i bastun?

Golvet i bastun ska vara halkfritt. Ett vanligt betonggolv, går bra att måla. Vill man ha ett snyggare golv kan man välja klinker, plastmatta eller vanlig trätrall. Det man ska tänka på är att det ska vara lätt att hålla rent.

Kan man måla på Bastupanel?

Laserande ytbehandling kan användas på bastulaven, dörrar, golv samt väggar av träpanel i bastu, tvätt- och omklädningsrum. Brytbart skyddsämne som innehåller naturvax. Lämpar sig för bastulavar, vägg- och takpanel, dörrar och fönsterkarmar.

Kan man behandla Bastupanel?

Vi rekommenderar alltid skyddsbehandling av bastupanel och alla våra interiörer oavsett träslag. Bastulaven behandlas med Supi Bastulaveskydd som är en fukt- och smutsavvisande skyddsolja eller med någon liknande produkt. Panelen behandlas med Supi Panelskydd eller någon liknande produkt.

Kan man ha trägolv i bastu?

Klinkers funkar utmärkt men se till att det är frostbeständigt material om bastun står kall när den inte används. Vissa har användt trägolv med spjälor om bastun tex byggs på bastuflotte eller brygga.

Hur stor bastu för 6 personer?

Varje person behöver minst 0,8 kvm i bastun och ca 60 centimeter yta att sitta på. Bastuns takhöjd får inte understiga 190 cm. Om du bygger en vanlig familjebastu är en takhöjd mellan 190 och 220 cm ett bra mått.

Share this post