Frågor

Nar uppfanns rullgardinen?

När uppfanns rullgardinen?

Rullgardinen

Rullgardinen
Genre Drama
Premiär 1970
Speltid 35 minuter
Land Sverige

Hur gör man en egen rullgardin?

Verktyg som behövs:

  1. Klipp ut och sy ett tygstycke i samma storlek som fönstret är, eller i annan önskad storlek.
  2. Kapa av rundstavarna så längden blir samma som bredden på gardinen.
  3. Klipp och sy till tre stycken band utav tyget som blir cirka 5 x 20 cm.

Vem uppfann persienner?

Medeltida solskydd från Orienten Persienner och jalusier har en lång historia där de tillverkad av tunna spjälor eller av bambu och har funnits i Asien och Orienten under mycket lång tid. På medeltiden togs de till Europa av sjömän när sjöfart och de längre expeditionerna tog fart.

Hur får man upp en rullgardin som fastnat?

​Har rullgardinen förlorat kraft och går inte ända upp? Spänn fjädern igen genom att dra ner rullgardinen tills du känner att den låser. Plocka sedan ner rullgardinen ur fästena och rulla upp den för hand. Sätt upp rullgardinen igen och kontrollera spänningen.

Vem syr upp hissgardiner?

Hos oss på Östermalms Textilateljé kan du få hjälp med all typ av sömnad inom textilinredning. Inom gardinsömnad hjälper vi till med exempelvis gardinlängder, kappor och omtag. Vi syr också lambrequiner, fodrade längder, draperade bågar, hissgardiner och rullgardiner.

Vem syr hissgardiner?

Vill du ha en gardin som ger fönstret en mjuk inramning men som ändå fungerar som solavskärmning är hissgardiner perfekt. Hissgardin med eget tygval är en helt och hållet måttbeställd produkt där du väljer tyget och vi tillverkar gardinen. Vi syr upp hissgardiner av tyger som du väljer.

Varifrån kommer ordet persienn?

Etymologi. Ordet ”persienn” kommer från franskan och är belagt i svenska språket sedan 1771. Även ordet ”jalusi” kommer från franskan och är belagt sedan 1771.

Share this post