Populära

Nar kom id-kort?

När kom id-kort?

Med det nationella id-kortet kan du sedan 1 juli 2015 resa inom hela EU.

Vad är ID växling?

Vi brukar förklara ID-växling med att en typ av e-identitet används för att skapa en ny – eller för höja tilliten till en annan redan befintlig – identitet. För att ta ett konkret exempel skulle det kunna innebära att en användare loggar in med BankID för att under inloggningsförfarandet skapa en helt ny identitet.

Vad är giltig legitimation i Sverige?

Medborgare i Sverige svenskt nationellt id-kort. svenskt körkort. svenskt SIS-märkt id-kort utfärdat av till exempel en bank, ett företag eller en myndighet. svenskt tjänstekort utfärdat av en statlig myndighet.

Kan ett företag ha BankID?

Med BankID på kort och BankID på fil kan du på ett säkert sätt uträtta företagets ärenden på internet. Förutsatt att du har behörighet från din arbetsgivare att uträtta tjänster för företaget på internet ska du använda ditt personliga bankID.

Vilka banker har BankID på kort?

Banker du kan skaffa BankID hos

  • Hemsida: danskebank.se. Telefon: 020 – 79 48 30.
  • Hemsida: handelsbanken.se. Telefon: 0771 – 77 88 99.
  • Hemsida: icabanken.se. Telefon: 033 – 47 47 90.
  • Hemsida: lansforsakringar.se. Telefon: 0771 – 666 555.
  • Hemsida: nordea.se.
  • Hemsida: seb.se.
  • Hemsida: skandia.se.
  • Hemsida: sparbankensyd.se.

Vilka banker äger BankID?

Internetbank och mobil Bland BankID-bankerna börjar den egna användningen av BankID i Internetbanken att dominera; under 2009 öppnar Handelsbanken och Skandiabanken upp för identifiering och underskrift med BankID. Swedbank och Länsförsäkringar Bank använder BankID som ett komplement till befintliga säkerhetslösningar.

Kan man identifiera sig utan ID?

Om du saknar giltig id-handling när du ansöker om pass eller nationellt id-kort kan du ta med dig en person som intygar din identitet. Den som följer med dig måste vara godkänd intygsgivare och kunna visa upp giltig id-handling.

Share this post