Frågor

Vad menas med kapitalkonto?

Vad menas med kapitalkonto?

Kapitalkonto är en bra sparform för dig som vill spara tryggt och långsiktigt. På Kapitalkontot har du pengarna lätt tillgängliga när du behöver dem. Räntan beräknas enligt en trappstegsmodell och räknas dag för dag. Du får göra fyra kostnadsfria uttag per kalenderår.

Vad är kapitalkonto hos Nordea?

På vårt fasträntekonto binder du upp dina pengar under en valfri period. På så sätt får du högre ränta än på ett vanligt sparkonto, just nu 0,15 %–0,41 %. Du får samma sparränta under hela bindningstiden, och vet på förhand vilken ränta du får. Det minsta beloppet du kan spara här är 10 000 kronor.

Vad är XtraSpar?

XtraSpar fungerar som en elektronisk sparbössa för dig som betalar med bankkort. För varje gång du betalar med kort överförs automatiskt en liten summa till ett sparkonto. Använder du kortet ofta sparar du mer.

Hur raderar man sparkonto på Swedbank?

För att avsluta ett konto behöver du kontakta oss. Enklast gör du det genom att skriva till oss i internetbanken. Skriv vilket konto du vill avsluta och på vilket konto kvarvarande pengar ska sättas in.

Hur avslutar man ett bankkonto?

På internetbanken kan du själv avsluta de flesta konton under Konton och kort – Mina konton. Klicka på kontot som du vill avsluta och välj Kontodetaljer. Längst ned på sidan väljer du Avsluta kontot.

Vad är en kapitalförsäkring Nordea?

En kapitalförsäkring är en sparform som passar perfekt för långsiktigt sparande, exempelvis till pension eller till barn och barnbarn. Kapitalförsäkringen har flera unika fördelar jämfört med andra sparformer, som till exempel investeringssparkonto. Du får bland annat ett så kallat återbetalningsskydd.

Vad är XtraSpar på Nordea?

XtraSpar fungerar som en elektronisk sparbössa för dig som betalar med bankkort. För varje gång du betalar med kort överförs automatiskt en liten summa till ett sparkonto.

Share this post