Trendig

Vilka jobbar pa en flygplats?

Vilka jobbar på en flygplats?

Några olika jobb på en flygplats

  • Butiksbiträde/säljare/restaurangpersonal. På en större flygplats finns en mängd olika butiker och restauranger som alla kräver bemanning.
  • Flygplatskontrollant.
  • Flygingenjör.
  • Flygledare.
  • Flygplatsbrandman.
  • Bagagehanterare.

Vilka personer måste ha badge på flygplatsen?

Alla som har tillträde till ett behörighetsområde och arbetar vid flygplatsen har en badge som visar vilka områden de har behörighet att vistas inom. Personal i bagagesorteringshallarna inom rött område har röd-vitrandig badge.

Vad menas med Security på flygplatsen?

Säkerhetskontrollen syftar till att hitta föremål som är förbjudna att ta med till så kallade behörighetsområden och ombord på flygplanet. Ett behörighetsområde är det område där passagerarna befinner sig efter säkerhetskontrollen och fram till att de går ombord på flygplanet.

Är det tillåtet för anställda att medföra hund in på airside?

Det råder förbud att införa djur på ”airside”. (Undantag medges för tull, polis, bevakning och skyddsjakt.) Vid misstanke om onykterhet eller annan drogpåverkan av tjänstgörande personal skall alltid polisen kontaktas. Följande minsta säkerhetsavstånd gäller framför och bakom motorer (rotorer) som är igång.

Vilken betydelse har Airport Regulations ar?

Airport Regulation (AR) Airport Regulations gäller för all personal vid myndigheter, företag och andra organisationer som har sin verksamhet på flygplatsen. AR är flygplatsens lokala regelverk och ordningsföreskrift som styr verksamheten såväl internt som externt.

Vad gör en Gränskontrollant?

Du kontrollerar att medborgarna som kommer från ett land, som inte omfattas av Schengenavtalet, har korrekt pass, visum och andra inresehandlingar. Som gränskontrollant arbetar du också med avgående passkontroll med att kontrollera att passagerare som lämnar tredje land har giltiga handlingar.

Share this post