Rekommendationer

Vad ar skillnaden mellan vetekli och kruskakli?

Vad är skillnaden mellan vetekli och kruskakli?

Kruskakli är extra grovt vetekli som är framställt av det tunna hölje som omger vetekornets kärna. Med kruskakli förhöjer du enkelt fiberhalten i brödbak och matlagning. Blanda lite kruskakli i bröddegen och brödet blir saftigare. Gott att strö på fil, gröt och i müsli.

Är havrekli fullkorn?

Det är lättsmält och har hög halt av betaglukaner, ett slags vattenlösliga fibrer. Havre är det sädesslag som innehåller mest fett. Havrekli passar utmärkt till gröt eller till att strö på fil och blanda i müsli. Till skillnad från vetekli går det att koka gröt med havrekli som enda gryn.

Vad är kli och vad är det rikt på?

är de yttersta skikten av en spannmålskärna och är rikt på kostfiber och mineraler.

Vad är Kruskakli bra för?

Kruskakli är extra grovt vetekli, framställt av vetekornets skalskikt. Kruskakli är perfekt för bakning av grövre bröd eller som topping till frukosttallriken. Kruskakli är rik på fiber och niacin. Niacin bidrar till att minska trötthet och utmattning.

Vad kan man ha istället för Kruskakli?

Kruskakli går oftast att byta ut mot Fibrex. Honung är sötare än vitt socker och sötningsmedel så ta lite mindre.

Hur mycket havrekli ska man äta?

Man behöver äta runt 2-3 dl havrekli per dag för att uppnå en 10% sänkning av kolesterolhalten, vilket är en rätt så stor mängd. Inom en kortare framtid vill dock konsumenterna troligen kunna köpa havreprodukter med större halt beta-glukaner och mängderna man behöver äta kan då minskas.

Vad är kli gjort av?

Kli & kross Dessa framställs av hela korn som klipps i bitar eller kornets skalskikt. Dessa ger ofta brödet en grov konsistens, bra tuggmotstånd och fyllig smak.

Vad är kli?

Kli är skal av sädeskorn som till stor del består av cellulosafibrer. Kli används som tillsats i bland annat bröd och müsli. Kli kallas med ett gemensamt namn de delar av sädeskornet som avskiljs från mjölet vid siktningen (ett slags sållning).

Share this post