Frågor

Hur manga ligatitlar har Juventus?

Hur många ligatitlar har Juventus?

Juventus har officiellt vunnit 36 och blivit fråntagna två titlar i samband med Serie A-skandalen 2006. Med början 1931 vann klubben fem italienska ligatitlar (scudetti) i följd.

Vad heter Juventus?

Om Juventus Juventus FC är en italiensk fotbollsklubb från staden Turin i norra Italien. De spelar i Serie A. Namnet Juventus kommer från latinet och betyder ungdom. Juventus har flera olika smeknamn så som Juve, Bianconeri som betyder vitsvarta samt La vecchia signora som betyder den gamla damen.

Hur många gånger har Juventus vunnit Champions League?

Juventus har även vunnit Champions League två gånger, 1985 och 1996. Klubben var väldigt framgångsrik under 80-talet och det var även då man fick sin andra stjärna på klubbmärket efter att ha uppnått 20 Serie A-titlar. Michel Platini var klubbens största stjärna under denna period.

Var kan man se Serie A?

Se italienska Serie A matcher När det kommer till de allra störst ligorna i Europa, Champions League, Premier League och Ligue 1 med mera är det Viasat som som sänder matcherna. För de som letar efter TV rättigheter Serie A Sverige är det C More och C More Play som visar matcherna till och med sommaren 2021.

Vem har vunnit Serie A flest gånger?

Scudetto delades för första gången ut 1924 när Genoa vann för 9:e gången. Titeln har delats ut sedan 1898 och senaste vinnaren är Juventus som också har vunnit flest gånger med sina 33 vinster (till och med säsongen 2016/2017). De bär därför tre stycken stjärnor ovanför sitt klubbmärke, en för var tionde vinst.

Vad heter Juventus hemmaarena?

Juventus StadiumJuventus FC / Arena
I norra Italien spelar Juventus på sin hemmaarena Juventus Stadium som invigdes år 2011 – en supermodern arena som tar emot 41 000 åskådare. Laget är historiskt sett det mest framgångsrika laget i Italien och ses som ett av de främsta i Europa.

Varför finns inte Juventus på FIFA?

Efter flera år av nära samarbete är Juventus Football Club sedan den 30 juni inte längre officiell partner till EA SPORTS. EA SPORTS har varit officiell spelpartner till Juventus under lång tid, och vi vill tacka klubben för flera framgångsrika år tillsammans. Klicka här.

Vart kan man se Serie A?

https://www.youtube.com/watch?v=3woGVvCjOSA

Share this post