Rekommendationer

Vilken produkt av jasta sojabonor?

Vilken produkt av jästa sojabönor?

Natto är en traditionell japansk produkt som tillverkas genom att jäsa sojabönor med en speciell typ av bakterie, vilket ger dem en kraftig smak och en slemmig konsistens som man kan behöva vänja sig vid.

Var produceras tofu?

Framställningen är tidskrävande på grund av att stora mängder vatten måste kokas upp för att producera en mindre mängd tofu. I Kina och Japan sköts tofutillverkningen av specialister som motsvarar bagare.

Vad består soya produkter av?

Ingredienser Naturligt bryggd sojasås består av endast fyra basingredienser: sojabönor, vete, salt och vatten. Dessa enkla ingredienser måste väljas mycket omsorgsfullt. Sojabönorna blötläggs först i vatten under en längre tid och ångkokas sedan vid hög temperatur.

Vad innehåller kinesisk soja?

Fyra ingredienser är allt som krävs: sojabönor, vete, vatten och salt. Bryggningen sker naturligt, helt utan tillsatser. Först blandas rostat vete med ångkokta sojabönor till ett mos, eller moji, som det kallas.

Var kan jag köpa natto?

Köp Natto K2 30 kapslar på apotea.se.

Varför är sojabönor och produkter av sojabönor så populära bland vegetarianer och veganer?

Sojabönor är mer efterfrågade än någonsin! De är inte bara trenderna med vegetarisk eller vegansk kost som har bidragit till att produkter gjorda på soja är efterfrågade runtom i världen. Även hälsoaspekter spelar roll. Sojabönan ger mycket protein och kan därför utgöra ett stort bidrag till en välbalanserad kost.

Varför äter man tofu?

Tofu innehåller protein och är rik på B-vitaminer, järn och kalcium. Tofu är alltså rätt nyttigt – i måttliga mängder. Det har dock diskuterats en del om det höga innehållet av växtöstrogener i tofu. De kan skydda mot benskörhet och bröstcancer, men kan också vara hälsofarliga i för stora mängder.

Hur görs kinesisk soja?

Kinesisk soja görs i första hand av sojabönor utan större inblandning av vete. I kinesisk mörk och indonesisk söt soja ingår melass (sirapsliknande söt restprodukt från sockertillverkning) vilket ger mörk färg och sötma till såsen.

Share this post