Trendig

Nar publicerades Stjarnlosa natter?

När publicerades Stjärnlösa nätter?

2011Stjärnlösa nätter / Publicerades första gången

Varför skrevs Stjärnlösa nätter?

Stjärnlösa nätter är en roman om hur de sega banden mellan fäder och söner, tvinnade av nedärvda idéer om respekt och plikt mot familjen, kolliderar med en ung mans självklara rätt att själv välja sitt liv. Berättelsen om Amàr ger läsaren inblick i en för de flesta okänd värld.

Vilken genre tillhör boken Stjärnlösa nätter?

FiktionStjärnlösa nätter / GenreFiktion, innebär något påhittat eller uppdiktat, fantasi, till skillnad från det verkliga. Termen används dels som en berättelseterm och dels inom vetenskapsteorin. Derek Attridge konstaterar att ”fiktion, kan man säga, alltid involverar ett visst undflyende av ansvar.” Wikipedia

Hur länge utspelar sig Stjärnlösa nätter?

Handlingen utspelar sig kring år 2000. Jagberättaren Amàr övertalas av sin far att följa med till Irak för att träffa släkten. Han möts med glädje och omsorger som efter hand visar sig ingå i en planerad manöver som syftar till att han skall gifta sig med sin kusin.

Hur är Stjärnlösa nätter skriven?

Romanen är skriven i jagform och handlar om den 19-årige Amàr, som liksom Asaad själv är född i Kurdistan, men som kom som litet barn till Sverige och därmed är mer svensk än kurdisk. Hans far som flytt med familjen till Sverige är starkt rotad i de kurdiska traditionerna och sederna.

Var och när utspelar sig Stjärnlösa nätter?

Det är en hjärtslitande historia vi får i Arkan Asaads debut Stjärnlösa nätter. Asaad är född i den kurdiska delen av norra Irak men växte upp i Eskilstuna. Hans berättelse handlar om något så sällan diskuterat som manligt bortgifte. Handlingen utspelar sig kring år 2000.

Hur fungerade det i Amárs familj när han växte upp?

Amàr växte upp med en familj från Kurdistan i Sverige. Hans far hade kurdisk kultur däremot hade Amàr svensk kultur. En dag åkte de till Irak för att besöka pappas familj. Amàrs pappa hade planerat att gifta bort sin son med sin systers dotter.

Vad är temat i Stjärnlösa nätter?

Hur gammal är Arkan Asaad?

41 år (1 december 1980)Arkan Asaad / Ålder

Hur är språket i Stjärnlösa nätter?

Asaad har inte mycket till berättarteknik utan kör bara på, mer skriva på näsan-tydligt än gestaltande. Hans bildspråk är ibland intressant och eget, men i övrigt är språket inget särskilt. Den här boken kan vara värd att läsa för historien den berättar, helt enkelt.

Var bor Arkan Asaad?

Arkan Asaad är född 1980 i den kurdiska delen av norra Irak, Kirkuk. Han kom till Sverige 1983 tillsammans med sin familj och växte upp i Eskilstuna. Som 19-åring flyttade han till Stockholm för att förverkliga sin dröm som filmregissör.

Share this post