Allmänning

Vad ar antal kollin?

Vad är antal kollin?

Ett kolli är en försändelse. Ett kolli kan vara ett paket, medan tre stycken kollin kan vara ett kuvert och två paket som skickas från en och samma avsändare till en gemensam mottagare.

Vad är tillfällig lagring?

Anläggning för tillfällig lagring är en typ av godkänd plats där varor får förvaras när de är i tillfällig lagring. För att få driva en anläggning för tillfällig lagring behöver du tillstånd. Varor som förs in till unionens tullområde ska omedelbart vid ankomsten anmälas till tullmyndigheten.

Vad är pris per kolli?

Postpaket hos ombud

Max vikt i kg Pris per kolli Pris per kolli, skrymmande1
3 5 10 15 20 140,00 167,00 212,00 258,00 298,00 203,00 244,00 312,00 380,00 441,00
1Paketet taxeras som skrymmande då längd + omkrets (längd + bredd + bredd + höjd + höjd) är större än 2 meter

Vad kostar kollin?

Avgiften för det första kollit är 80 eller 120 kronor, beroende på om det behövs ett halvt eller ett helt kolli. Varje kolli därefter kostar 80 kronor styck. Exakt vad avgiften blir för just din beställning ser du alltid i varukorgen och i kassan.

Hur många dagar får gods som längst lagras på ett tillfälligt lager?

En vara kan lagras maximalt 90 dagar på en anläggning för tillfällig lagring från och med den tidpunkt då den ankom till anläggningen.

Vad är aktiv förädling?

Aktiv förädling innebär att du inte behöver betala tullavgiften för en vara som du importerar tillfälligt till EU för att bearbeta eller reparera den.

Vad menad med kollinummer?

Kollinummer är det nummer ett logistikföretag använder för att identifiera och därmed spåra försändelser. Ofta kan vem som helst med tillgång till kollinumret se var paketet för närvarande befinner sig genom att gå in på fraktföretagets hemsida och skriva in numret.

Share this post