Blogga

Vad kravs for att jobba som maklare?

Vad krävs för att jobba som mäklare?

För att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering, måste du ha en minst tvåårig högskoleutbildning och ha gjort 10 veckors praktik. Utbildningen ska vara inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Hur många poäng krävs för att bli fastighetsmäklare?

Utbildning till fastighetsmäklare Fastighetsmäklarinspektionen har beslutat att för registrering som fastighetsmäklare ska krävas högskoleutbildning på 120 hp. Fastighetsmäklarprogrammet finns på ett antal utbildningsinstanser i Sverige. Se aktuell information på www.allastudier.se och www.utbildning.se.

Får vem som helst jobba som mäklare?

För att bli registrerad som fastighetsmäklare krävs att du: Inte är underårig, försatt i konkurs, har näringsförbud eller har en förvaltare. Har en ansvarsförsäkring. Har för avsikt att vara yrkesverksam som fastighetsmäklare.

Är det svårt att få jobb som mäklare?

Efter att man är klar med att utbilda sig till mäklare privat är det sällan svårt att få jobb. Däremot behöver man vara en relativt tävlingsinriktad person och ha förmågan att “knyta säcken” och få objektet till försäljning. Man bör kunna tala för sin sak och vara social och utåtriktad.

Är det kul att jobba som mäklare?

Fast lön har bara en tjugondel av de som är nya i yrket, för de som jobbat runt tio år ligger siffran på 17 procent. Om man inte störs av att arbeta obekväma arbetstider, är fastighetsmäklare ett roligt jobb, menar Ingrid Eiken. – Man får träffa mycket människor, och det är ett fritt och varierat jobb, säger hon.

Vad är det svåraste jobbet att få?

I prognoserna över arbetsmarknaden kommande år och på fem års sikt spås det vara svårt att få jobb inom exempelvis försäljning, ekonomi och administration, inköp och marknadsföring och kulturbranschen. Yrken där konkurrensen kan variera är inom hotell- och restaurangbranschen, socialt arbete och transport.

Share this post