Trendig

Vad kravs for att fa ett interimistiskt Slutbesked?

Vad krävs för att få ett interimistiskt Slutbesked?

Om ett slutbesked inte kan ges på grund av att en brist som inte är försumbar behöver avhjälpas eller på grund av att en kontroll behöver göras i ett senare skede, får byggnadsnämnden ge ett slutbesked som är beroende av att bristen avhjälps eller att kontrollen görs (interimistiskt slutbesked).

Hur länge gäller interimistiskt Slutbesked?

Du kan få slutbesked även om mindre brister nns kvar. Byggnadsnämnden gör i så fall anmärkningar om bristerna, som du får åtgärda senare. Om det är fråga om en större brist kan nämnden ge ett tillfälligt slutbesked (interimistiskt slutbesked) som gäller fram tills du åtgärdat bristen eller gjort en nödvändig kontroll.

Vad får man göra innan Slutsamråd?

Om huset inte anses vara färdigt kan du få ett så kallat interimistiskt slutbesked – ett tillfälligt slutbesked. Detta innebär att du får flytta in i huset, men att du behöver komplettera med vissa uppgifter. Det kan till exempel vara radonmätning eller verifiering av energiberäkning.

Vad krävs för Startbesked?

En åtgärd som kräver bygglov, rivningslov, marklov eller anmälan får inte påbörjas förrän Myndighetsenheten-bygg har gett ett startbesked. För att få ett startbesked ska byggherren kunna visa att åtgärden antas uppfylla kraven i plan- och bygglagen med tillhörande föreskrifter.

Vad händer om man inte får Slutbesked?

Börjar man använda en byggnad innan det finns slutbesked kan man få en byggsanktionsavgift.

Vad krävs för godkänd slutbesiktning?

För att få slutbesked så ska alla väsentliga funktioner finnas på plats. Man ska kunna laga mat, sköta sin hygien, tvätta och leva ett normalt liv i byggnaden. Dessutom ska alla säkerhetsaspekter vara tillgodosedda så att man inte riskerar att skada sig när man bor där.

Får man möblera innan slutbesiktning?

Det är inte tillåtet att flytta in eller ta i bruk ett hus som inte har fått ett interimistiskt eller slutgiltigt besked. Konsekvensen av att börja använda fastigheten kan vara att byggnadsnämnden beslutar om att ge dig en byggsanktionsavgift. Men det finns undantag även för denna regel.

Hur snabbt kan man få Startbesked?

I anmälningsärenden ska beslut om startbesked tas inom fyra veckor. Tiden räknas från den dag då samtliga behövliga uppgifter kom in till miljö- och byggnämnden. Om ärendet är av större vikt eller av principiell betydelse är tidsfristen istället åtta veckor. Handläggningstiden kan påverkas av ett flertal faktorer.

Måste en entreprenad vara felfri för att bli godkänd vid en slutbesiktning?

Om besiktningsmannen vid slutbesiktning bedömer att entreprenaden uppenbarligen inte är så färdigställd att den kan godkännas så ska besiktningsmannen avbryta besiktningen och föreskriva ny slutbesiktning. Vid en avbruten slutbesiktning så är det entreprenören som ska betala ersättning till besiktningsmannen.

Share this post