Blogga

Vad hander om man inte avbokar flyg?

Vad händer om man inte avbokar flyg?

Du har inte rätt att få tillbaka biljettpriset, men däremot flygskatt och andra eventuella avgifter som ingår i biljetten. Du måste själv vända dig till ditt flygbolag för att avbeställa och kräva tillbaka pengarna för skatterna och avgifterna.

Kan man få pengar tillbaka från Norwegian?

För eventuella flyg som ställdes in efter 2020-12-08 är det fortfarande möjligt för Norwegian att återbetala pengarna. Oavsett när flyget blev inställt är det viktigt att ställa krav om återbetalning direkt till Norwegian. Det gäller oavsett om biljetten har köpts direkt av flygbolaget eller från en resebyrå.

Vad händer om man missar ett anslutningsflyg?

Om ett av dina flyg blir försenat, inställt eller överbokat kan du missa en anslutning. Lyckligtvis så ska flygbolaget boka en ny anslutning till dig. Utöver detta, om din flight är till eller från Europa så kan du vara berättigad till ersättning för den missade anslutningen enligt EU förordning EC 261.

Hur avbokar man Norwegian?

Du måste avboka din biljett (senast 30 minuter före planerad avgång). Om en person i bokningen blir sjuk: För att ansöka om återbetalning måste du kunna uppvisa läkarintyg i original. Om en nära familjemedlem blir sjuk: För att ansöka om återbetalning måste du kunna uppvisa läkarintyg i original samt släktskapsintyg.

Vad innebär Norwegians rekonstruktion?

Bolaget kommer ur rekonstruktionen med betydligt lägre skulder och en mindre flygflotta. Osäkerheten gällande hur flygbranschen ska återhämta sig från pandemins dråpslag kvarstår dock. Flygflottan uppgår nu till 51 flygplan, jämfört med 156 före pandemin.

Vad kostar ett avbeställningsskydd?

Hur mycket kostar avbeställningsskydd? Premien baseras på resans pris. Antingen på en fast procentsumma (oftast 5 eller 6 procent) eller med procentuell ökning utefter resans pris. Om premien utgör 5 procent av resans och resan till exempel kostar 40 000 så blir premien cirka 1 900 kronor för.

Share this post