Blogga

Vilken svenska organisation har faststallt allmanna villkor kring bokning och bestallning av konferenser?

Vilken svenska organisation har fastställt allmänna villkor kring bokning och beställning av konferenser?

Visita har tagit fram allmänna villkor för konferenser och gruppbokningar. De allmänna villkoren gäller om du som gäst fått dem innan beställningen bekräftats eller om du och arrangören/uthyraren på något annat sätt kommit överens om att dessa villkor ska gälla.

När är en bokning bindande?

En bokning är bindande så snart den har bekräftats och gästen har fått ett bokningsnummer, detta kan ges muntligt, skriftligt eller digitalt.

Vad gäller vid avbokning restaurang?

Det är möjligt för en restaurang att i samband med bokning av bord ställa upp villkor om en viss avbokningsavgift eller avgift för utebliven ankomst, det vill säga en avgift som tas ut av gästen om avbokning sker eller om gästen inte kommer till restaurangen i enlighet med den bokning som har gjorts.

Vad gäller vid avbokning av stuga?

Om du avbokar (högst 40) dagar eller senare före avtalad ankomst, måste du betala (högst 90%) av hyran. Om du redan hunnit betala mer än vad du i så fall blir skyldig att betala, så får du omedelbart tillbaka mellanskillnaden från den du betalade till.

Vad gäller vid avbokning?

Där ska normalt stå vad som gäller om du vill avboka din bokning. Om du har bokat på en hotellplattform går du till plattformens webbsida. Där ska det finnas information om vilka villkor som gäller och hur man kontaktar plattformens kundtjänst. Där ska också finnas kontaktuppgifter till ditt hotell.

Hur länge kan man sitta på restaurang?

När det gäller sittningar så är normaltiden 2,5 timmar.

Vad händer om man inte kommer när man bokat bord?

Om man inte bokar av bordet i sådana tillfällen så betyder det i sin tur att du dels bryter mot ert avtal men också att hela restaurangens verksamhet påverkas eftersom den planerar sina bjudningar efter dig som kund och missar ytterligare potentiella gäster genom att reservera bord.

Share this post