Allmänning

Hur lang tid tar en bilreparation?

Hur lång tid tar en bilreparation?

Vissa reparationer kan klaras av på ett par dagar medan lite mer avancerade reparationer kan ta en eller två veckor eller mer. Så när du lämnar in bilen då kan det vara bra att fråga hur lång tid reparationen förväntas ta.

Vad är Skadebesiktning?

För att kunna reparera din bil behöver vi först göra en skadebesiktning för att undersöka vad som behöver repareras. Under skadebesiktningen undersöker vi skadornas omfattning och behovet av reservdelar. Därefter kan vi boka tid för den faktiska reparationen av din bil.

Hur går en service till?

Service är i grunden en noggrann kontroll av alla arbetande delar i bilen. Mekanikern tittar både på in- och utsidan av bilen för att se till så att allt går som det ska. De kommer att titta på delar som kan slitas ut och kan i så fall varna i god tid.

Vad händer efter Skadebesiktning?

Reparation När besiktningen är gjord ger verkstaden oss bilder på skadan och ett kostnadsförslag. När vi godkänt det tar verkstaden kontakt med dig och ni kan boka in en tid för reparation. Eventuell självrisk betalar du direkt till verkstaden.

Vad kostar en vagnskada?

Självrisken brukar variera mellan 750 och 2000 kronor. Den ersättning du kan få varierar normalt mellan 5 000 och 60 000 kronor för varje skadehändelse. En allriskförsäkring är ofta begränsad till att ersätta högst tre skador per försäkringsår. Om din bil är halv- eller helförsäkrad ingår en brandförsäkring.

Vad ingår i en service?

De vanligaste förekommande arbetsmomenten i en service är oljebyte och byte av oljefilter men en service innehåller många andra kontrollpunkter och bytesintervaller. En bra verkstad har kunskap om när vilket arbete ska genomföras på din bil och följer ett protokoll som tagits fram av bilens tillverkare.

Vad innebär det att serva bilen?

Det första du ska tänka på innan en service är att det inte är samma sak som en besiktning. Bara för att bilen nyligen var på besiktning så betyder det inte att servicen inte behövs. En besiktning testar helt enkelt bara ifall bilen är tillräckligt säker för att köras på vägen.

Share this post