Frågor

Hur fyller man i foretagsregistrering?

Hur fyller man i företagsregistrering?

Välj företagsform ”Enskild firma”. Klicka sedan dig vidare till Skatteverkets e-tjänst. Följande gäller för att registrera företagsnamnet hos Bolagsverket: – Vill du registrera ett företagsnamn, vilket kostar 900 kronor, går du bara tillbaka hit efter att du gjort denna registrering och går in på Bolagsverkets tjänst.

Vad är en skatt och Avgiftsanmälan?

För att du ska kunna bedriva din näringsverksamhet kräver Skatteverket att du lämnar in en så kallad Skatte- och avgiftsanmälan. Det är i denna blankett som du uppger alla de grundfakta som gäller för dig och ditt företag.

Varför f-skatt?

Att du är godkänd för F-skatt innebär att du som företagare själv sköter inbetalningen av dina skatter och avgifter. Det är också ett bevis för dina uppdragsgivare på att de inte behöver göra skatteavdrag eller betala arbetsgivaravgifter på ersättningen.

Kan man hämta blanketter på Skatteverket?

Beställ blanketter till din brevlåda I den här e-tjänsten kan du beställa blanketter från Skatteverket. Du kan beställa med ditt personnummer eller företagets organisationsnummer. Vi skickar blanketterna till din brevlåda. Har du beställt med personnummer kommer de till den adress som finns i folkbokföringsregistret.

Hur lång tid tar det att få igång en firma?

Hur lång tid tar det att starta enskild firma? För att kunna starta en enskild firma måste du som tidigare nämnt ansöka om F- eller F/A-skatt, vilket du gör hos Skatteverket. För denna typ av ärenden har Skatteverket en handläggningstid på mellan omkring 2 – 6 veckor.

Hur lång tid tar det att få f-skatt och moms?

Hur snabbt får jag min F-skatt? Vår ambitionsnivå är att du ska få besked om du har blivit godkänd för F- eller FA-skatt inom 3 till 6 veckor. Handläggningstiden kan dock variera, bland annat beroende på hur komplext ditt ärende är och på vår arbetsbelastning.

Share this post