Trendig

Nar slutar Korttidspermittering?

När slutar Korttidspermittering?

Stödet för korttidspermittering förlängs till september 2021. Från 1 januari 2021 kommer det att vara möjligt att söka stöd för kompetensutveckling för anställda som är permitterade. Arbetsgivare får fortsätta korttidspermittera anställda som går under uppsägningstid till och med 30 september 2021.

När upphör Permitteringsstöd?

Från och med den 1 oktober 2021 gäller det ordinarie systemet för stöd vid korttidsarbete. Det tillfälligt förstärkta stödet för korttidsarbete upphörde att gälla den 30 september 2021.

Vad gäller uppsägning av arbetsavtal under permitteringstiden?

Uppsägning av arbetsavtal under permitteringsperioden Om en arbetstagare sägs upp under den tid han eller hon är permitterad har arbetstagaren rätt till lön för uppsägningstiden. Om arbetstagaren själv säger upp sitt arbetsavtal så att det utgår under permitteringstiden är man inte skyldig att iaktta uppsägningstiden.

Hur mycket lön har en permitterad anställd?

Vanligtvis har en permitterad anställd rätt till samma lön som han eller hon har vid arbete. Som mest kan dina anställda gå ner till 40 procents arbetstid men ändå behålla 90 procent av lönen. Du som arbetsgivare kan minska lönekostnaderna för din medarbetare med ungefär hälften.

När får arbetstagare permitteras?

Arbetstagare får permitteras när arbetsgivaren har ekonomiska orsaker eller produktionsorsaker att säga upp arbetsavtalet. Om arbetet har minskat väsentligt och permanent och arbetsgivaren inte kan ordna annat arbete eller utbildning kan arbetsgivaren permittera arbetstagaren tills vidare. Arbetstagaren kan också permitteras om arbetsgivarens

När har permitteringen varat utan avbrott?

När permitteringen har varat utan avbrott i 200 kalenderdagar har den permitterade arbetstagaren rätt till lön för uppsägningstiden enligt den uppsägningstid som arbetsgivaren följer. Arbetstagaren har rätt att ta emot arbete hos annan arbetsgivare medan permitteringen pågår.

Share this post