Blogga

Nar kan 60 aringar vaccinera sig?

När kan 60 åringar vaccinera sig?

I den första fasen, som inleddes i slutet av december 2020, vaccineras följande riskgrupper: Personer som bor på särskilda boenden för äldre eller har hemtjänst med personlig omvårdnad enligt socialtjänstlagen. Personal inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård och övrig omsorgspersonal som arbetar nära dessa personer.

Vilka vaccinerar sig minst?

Andelen som har tagit dos 2 men inte dos 3 är störst bland de som föddes i Övriga Världen (35,9 procent). Andelen som har tagit minst 3 doser är störst bland Sverigefödda (65,6 procent). Figur 6. Åldersstandardiserad fördelning av vaccinationsstatus per födelseland, 16+ år.

När ska 65+ vaccineras?

För personer som är 65 år och äldre närmar det sig nu fyra månader sedan den föregående vaccindosen, och vaccinets skyddseffekt avtar med tiden. Den andra påfyllnadsdosen bör erbjudas från det att fyra månader har gått sedan det förra vaccinationstillfället. För personer med immunbrist kortas tiden till tre månader.

När kan man boka dos 3?

Den mest prioriterade gruppen just nu är personer födda 1956 eller tidigare. När vaccinationstäckningen för dos tre i denna stora grupp är hög, kommer andra grupper successivt att kunna släppas på. Det ska gå minst sex månader mellan dos 2 och dos 3, och för dig som är född 1956 eller tidigare gäller fem månader.

När kan jag vaccinera mig?

Alla som är 12 år eller äldre kan få vaccin mot covid-19. Här kan du läsa mer om vad som gäller för dig och hur du gör för att vaccinera dig i din region. Att vaccinera dig är det bästa sättet att undvika att bli allvarligt sjuk i covid-19. Det hjälper också till att minska smittspridningen.

När får man vaccinera sig?

Alla barn som är 12 år eller äldre rekommenderas därför vaccination. Barnet kan få vaccinet från dagen hen har fyllt 12 år. Även barn från 5 år som har en ökad risk att bli allvarligt sjuka i covid-19 kan få vaccin. Det kan till exempel vara barn som har svåra lungsjukdomar.

När kan man ta dos 3 Västra Götaland?

Personer som är 12-17 år vaccineras med två doser. Personer som är 18-79 år vaccineras med tre doser. Personer som är 80 år och äldre eller bor på SÄBO, har hemtjänst eller hemsjukvård vaccineras med fyra doser.

Hur nära inpå Covid Kan man vaccinera sig?

Hur snart efter genomgången covid-19-infektion kan man vaccineras? Den som ska vaccineras ska ha tillfrisknat helt efter sin covid-19-infektion innan vaccination.

Share this post