Populära

Hur gar en stamma till?

Hur går en stämma till?

Mötet följer dagordningen som finns i årsredovisningen. Mötet genomförs enligt vanlig förenings-‐ praxis och ska ge alla medlemmar möjlighet uttrycka sina åsikter och ställa frågor samt att fatta viktiga beslut för föreningen. Alla medlemmar har möjlighet att i förväg lämna förslag (motioner) till stämman.

Kan en förening neka medlemskap?

Det är bara undantagsvis som en förening kan neka medlemskap. Principen om ”öppenhet” gäller generellt för bostadsrättsföreningar. Det finns dock föreningar med särskilda så kallade insållningsklausuler i sina stadgar och då gäller givetvis dessa och medlemskretsen kan då kraftigt begränsas.

Vad gör man på en årsstämma?

Årsstämma

  • att fastställa resultaträkningen och balansräkningen i årsredovisningen.
  • hur företaget ska disponera årets vinst eller förlust.
  • om styrelsen och den verkställande direktören ska få ansvarsfrihet för det avslutade räkenskapsåret.
  • vilka som ska sitta i styrelsen och leda arbetet det kommande året.

Hur håller man en årsstämma?

På bolagsstämman ska deltagarna följa dagordningen och stämmans ordförande ska se till att någon skriver ett protokoll .

  1. Tid för årsstämman.
  2. Plats för bolagsstämman.
  3. Rösta på bolagsstämman.
  4. Närvara på bolagsstämman.
  5. Ta hjälp av advokat eller liknande om det behövs.
  6. Lagar och regler.

Vad är fastställande av röstlängd?

Vid omröstningar i församlingar där röstande kan komma och gå brukar röstlängden i samband med varje omröstning utgöras av de röstberättigade som var närvarande vid tidpunkten då röstlängden fastställdes (justerades). Röstlängden kan då fastställas löpande i samband med varje omröstning.

Hur lång tid tar en årsstämma?

Från starten av räkenskapsåret ska årsstämman hållas inom loppet av en sexmånadersperiod. Det finns några frågor som måste tas upp på stämman. Det rör sig om att 1. balans – och resultaträkning ska fastställas, 2.

Vilken möjlighet har bostadsrättsföreningen att neka någon att flytta in?

En styrelse kan neka medlemskap om den nya medlemmen tidigare tvingats att flytta på grund av obetalda hyror eller månadsavgifter, eller på grund av störningar. Men det krävs också undersökningar för att få reda på sådana uppgifter.

Kan bostadsrättsförening neka köp?

Därför gäller som huvudregel 2 kap 3 § bostadsrättslagen, att föreningen inte får vägra en köpare inträde om villkoren för medlemskap i stadgarna är uppfyllda och föreningen skäligen bör godta honom som bostadsrättshavare.

Share this post