Allmänning

Vad ar drift och underhallsinstruktioner?

Vad är drift och underhållsinstruktioner?

En separat omgång upprättas av entreprenören för lokalvård, pentry, slöjd, skötselrutiner samt för driftövervakning. Komplettering av befintlig DU-instruktion Vid tillbyggnad och ombyggnad.

Vad innehåller ett Driftkort?

Detta driftkort och övriga driftkort som hör till Exempelskolan används som kravställning på funktioner och principer för Umeå kommuns styranläggningar. Driftkorten innehåller utöver vanliga funktionstexter även vissa krav och förklaringar som normalt inte ska finnas med vid upphandlingar eller i färdig relation.

Vad är ett Driftkort?

Driftkorten ger en tydlig bild över de tekniska detaljerna för systemet med markerade betjäningsområden. Till driftkorten bifogas lättlästa styrtexter som ger goda möjligheter att sätta sig in i systemets uppbyggnad och funktion.

Vad är drift och underhållsinstruktioner för något och vad innehåller de?

”Instruktioner för drift och underhåll – Branschstandard upphandling och innehåll” är en bok som visar konkret hur drift- och underhållsinstruktioner till ett bygg- eller förvaltningsobjekt kan föreskrivas och upphandlas till leveransform, kvalitet och utförande.

När brukar kraven på hur drift och underhållsinstruktioner skall utformas ställas?

Entreprenören ska utforma drift- och underhållsinstruktioner samt underhållsplan för fastigheten på så vis att dessa är lätta att förstå och går att uppdatera med eventuella förändringar och avvikelser som skett under produktionsskedet.

Var brukar drift korten sättas upp i byggnaden?

Lämpligt placerade kök och badrum ger korta VV/VVC-rördragningar, vilket minskar värmeförlusterna.

Vad ska redovisas under fliken drift och funktion i en drift och Underhållsinstruktion?

Orienteringsplaner ska redovisa samtliga, ur funktions- och underhållssynpunkt, viktiga komponenters läge samt tekniska utrymmen inom byggnaderna och kan bestå av planritningar och översiktsritningar. Bör utgöras av skalenliga relationsritningar.

Vad är du pärm?

Om rubricerat dokument har flera underdelar skall indexerad numrering tillämpas. Exempel på hur DoU-pärmens förteckning ser ut. Varje disciplin är uppbyggd av mappar/flikar som motsvarar en medföljande förteckning som följer med varje mapp i form av ett löst dokument. Förteckningen skall ha siffran 0.

Vad ingår i en driftoptimering?

Viktiga system för driftoptimering

  • värme.
  • ventilation.
  • tappvarmvatten.
  • varmvattencirkulation.
  • fastighetsel.

Vad ska redovisas under fliken ritningar och scheman i en drift och Underhållsinstruktion?

Vad är en du instruktion?

Kort beskrivet ska en DoU-instruktion ge information om hur de olika systemen är uppbyggda och avses fungera samt vilka drift- och underhållsåtgärder som bedöms nödvändiga för att uppnå god och beständig funktion.

Share this post