Trendig

Vilken lag styr kommunens arbete for personer med funktionsnedsattning redogor utforligt och nyanserat vad den innebar vilka kan fa stod enligt den?

Vilken lag styr kommunens arbete för personer med funktionsnedsättning redogör utförligt och nyanserat vad den innebär vilka kan få stöd enligt den?

Om du har en omfattande funktionsnedsättning har du rätt att ansöka om stöd för att kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. Det är syftet med Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

Vilken lag styr kommunens arbete för personer med funktionsnedsättning?

Lagar och regler som styr arbetet Stöd och service till personer med funktionsnedsättning ges i huvudsak med stöd av: Socialtjänstlagen, SoL, som reglerar stöd från kommunen för social och ekonomisk trygghet.

Vad innebär LSS lagen om stöd och service till vissa med funktionsnedsättning?

LSS är en rättighetslag som ska garantera personer med omfattande och varaktiga funktionshinder goda levnadsvillkor, att de får den hjälp de behöver i det dagliga livet och att de kan påverka vilket stöd och vilken service de får. Målet är att den enskilde får möjlighet att leva som andra.

Vilken lagar styr LSS?

Det finns två två viktiga lagar som gäller när kommuner ska ge stöd till personer med funktionsnedsättning: Socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Vad innebär Förhandsbesked bygglov?

Ett förhandsbesked kräver inte lika mycket ansökningshandlingar som en ansökan om bygglov. Förhandsbeskedet berättar om du överhuvudtaget får bygga på platsen men utan att du behöver ta fram ritningar på det du vill bygga. På så sätt kan du slippa lägga ner tid och pengar på en bygglovsansökan i onödan.

Hur ser ett LSS beslut ut?

Beslutet kan vara bifall, delvis bifall eller avslag på den enskildes begäran, och det måste vara skriftligt om den enskilde begär det. Beslut ska alltid dokumenteras. Om ansökan avslås helt eller delvis ska beslutet innehålla information om hur den enskilde kan överklaga beslutet.

Share this post