Trendig

Hur bokfors dataprogram?

Hur bokförs dataprogram?

Utgifter för programvara bokförs i kontogrupp 10, i kontogrupp 14 eller i kontogrupp 54. En tillgång skall redovisas i balansräkningen när det är sannolikt att framtida ekonomiska fördelarna kommer att tillfalla redovisningsenheten om tillgången har en utgift eller ett värde som kan mätas på ett tillförlitligt sätt.

Hur bokföra inköp från Irland?

Det momspliktiga beloppet för inköp av tjänster från ett annat EU-land än Sverige bokförs normalt i kontogrupp 45. Övriga externa kostnader bokförs i kontoklass 5 och 6. Utgående och ingående moms bokförs i kontogrupp 26.

Hur bokför man Dropbox?

Bokföra Dropbox Du blir fakturerad som privatperson av Dropbox när du ej kan ange VAT nr. Det är ok att boka fakturan direkt i företaget när du har enskild firma, eftersom du som privatperson och din enskild firma är samma sak, men problematiskt att boka in i AB då får man göra det som reseersättning/utläggsersättning.

Hur bokför man IT tjänster?

Bokföringskonto 6540 (IT-tjänster) kommer att debiteras samt ingående moms på 25%. Vid inköp av tjänster via nätet, så som programvaror, webbhotell och liknande inom Sverige kan man använda bokföringsmallen IT-produkter inrikes. Bokföringskonto 6230 (Datakommunikation) kommer att debiteras samt ingående moms på 25%.

Hur bokföra molntjänster?

Vid inköp av tjänster via nätet, så som programvaror, webbhotell och liknande inom Sverige kan man använda bokföringsmallen IT-produkter inrikes. Bokföringskonto 6230 (Datakommunikation) kommer att debiteras samt ingående moms på 25%.

Vad räknas som IT tjänst?

Begreppet ”IT som tjänst” går hand i hand med molnuppsvinget. Enkelt uttryckt handlar IT som tjänst om att köpa paketerade IT-tjänster och lösningar. Funktions- och kapacitetstjänster, molntjänster samt servicedesk kan också finnas med.

Vad är IT-tjänster?

IT-tjänsterna består av bas- och tillvalstjänster. Bastjänster är de grundläggande IT-tjänsterna som alla användare har tillgång till. Där ingår bland annat nät – fast och trådlöst, GU-konto, e-post IT-support och telefoni. Behovet av IT-tjänster kan skilja sig åt mellan universitetets olika verksamheter.

Hur bokför man inköp av tjänster utanför EU?

Det momspliktiga beloppet för inköp av importerade tjänster bokförs normalt i kontogrupp 45. Kostnader för underentreprenader bokförs i kontogrupp 46 och övriga externa kostnader bokförs i kontoklass 5 till 6. Utgående och ingående moms bokförs i kontogrupp 26.

Share this post