Trendig

Kan man ha tva elavtal?

Kan man ha två elavtal?

Tänk på att du inte kan ha två elleverantörer som du köper el av. Om du vill byta elleverantör och har ett elavtal med bindningstid och/eller uppsägningstid bör du säkerställa att det avtalet inte bryts i förtid när du tecknar ett annat elavtal. Bytet sker nämligen automatiskt när du tecknar ett nytt elavtal.

Varför har man två elbolag?

El är uppdelat i två olika kostnader, elnät och elhandel. Ditt elnätsbolag tar betalt för distributionen av strömmen medan elhandelsbolaget tar betalt för det du förbrukar. Som både elhandel- och elnätskund får du två fakturor, en för vardera del, och de har två olika kundnummer och fakturanummer.

Vem behöver elcertifikat?

Marknaden för elcertifikat De som har kvotplikt är främst elhandelsföretag, men även bland annat elanvändare som importerar eller köper el på den nordiska elbörsen samt elintensiva industrier som har registrerats av Energimyndigheten.

Kan man få dubbla Elfakturor?

En vanligt förekommande kundfråga är varför man får två elfakturor i samband med sin elleverans. Många vet inte att de behöver två elavtal och blir därför förvånade. Vi reder ut begreppen elnätsbolag och elhandelsbolag – och varför du alltid ska göra ett aktivt val av det sistnämnda. Häng med!

Varför har man 2 elavtal?

Elräkningen består av två delar därför att du betalar för två helt olika saker som behövs för att din lampa ska lysa – själva elektriciteten och elnätet som transporterar elektriciteten.

Vad kostade elcertifikat i juli 2020?

12,4 Kronor. Under juli 2020 kostade ett elcertifikat i snitt 12,44 kronor. Det var 78 procent mindre jämfört med samma månad föregående år.

Hur mycket kostar ett elcertifikat i augusti 2020?

Under augusti 2020 kostade ett elcertifikat i snitt 10,88 kronor. Det var 83 procent mindre jämfört med samma månad föregående år. Elcertifikatsystemet infördes den 1 maj 2003 med syftet att öka elproduktion från förnyelsebara energikällor och torv i Sverige. Sedan 2012 är marknaden gemensam för Sverige och Norge.

Vad är Månadsmedelvärdet på elcertifikat?

Månadsmedelvärdet på elcertifikat har under det senaste året sjunkit från 200 kr per MWh till runt 50 kr per MWh. Data hämtad från Energimyndigheten.

Share this post