Trendig

Vad kan en smutsig disktrasa ge for problem?

Vad kan en smutsig disktrasa ge för problem?

Det är inte ovanligt att en disktrasa förser bakterier med just detta. Lämnas en fuktig disktrasa med matrester ihopknölad i vasken trivs bakterierna utmärkt och kommer föröka sig snabbt. Det är därför mycket viktigt att använda en disktrasa på rätt sätt för att undvika att bakterier växer i den.

Hur håller man en disktrasa fräsch?

Vrid ur den i kallvatten. Ett mycket enkelt och effektivt knep för att hålla disktrasan fräsch längre. Bakterier trivs bäst i värme därför är det bäst att skölja disktrasan ordentligt i kallt vatten när du har använt den. Vrid sedan ur den och låt den torka fritt.

Hur smutsig är disktrasan?

– Disktrasan är en smittspridare i många kök, säger professor i livsmedelshygien Marie-Louise Danielsson Tham. Den är nästan alltid fuktig och ligger i ett varmt kök, det är en perfekt miljö för bakterier.

Kan man koka trasa?

Det allra bästa är att koka disktrasan med lite tvättmedel. Dels blir disktrasan ren, dels dör bakterierna i det kokande vattnet. Det går också alldeles utmärkt att tvätta sin disktrasa i tvättmaskinen i 60 grader.

Hur rengör man en trasa?

Koka din disktrasa Tillsätt lite diskmedel eller bikarbonat i vattnet och låt trasan ligga i det kokande vattnet i ett par minuter. På det här sättet kommer du garanterat att ta död på äckliga bakterier och disktrasan blir dessutom väldigt ren och trevlig att använda ett tag till.

Hur ofta ska man byta trasa?

Disktrasor är kända för att vara bakteriehärdar. Var noga med att skölja ur den ordentligt och hänga den på en krok så att den får torka mellan användningarna. Du bör tvätta disktrasan en gång i veckan.

Hur länge håller en disktrasa?

Hur ofta ska man tvätta eller byta disktrasan i köket? Disktrasor är kända för att vara bakteriehärdar. Var noga med att skölja ur den ordentligt och hänga den på en krok så att den får torka mellan användningarna. Du bör tvätta disktrasan en gång i veckan.

Hur sköter man en disktrasa?

Koka disktrasan Koka upp vatten tillsammans med lite tvättmedel, diskmedel, såpa eller varför inte bikarbonat. Sätt försiktigt ner disktrasan och låt koka i några minuter. Skölj sedan ur den i kallt vatten. Vips, så är alla bakterier ett minne blott!

Hur ska disktrasa hanteras?

När disktrasan använts, skölj den i kallt vatten och häng upp den så att den torkar snabbt. Bakterier gillar som sagt värme och fukt. För att undvika att diskduken kommer i kontakt med de värsta bakterierna, torka aldrig upp köttsaft eller mjölk med disktrasan. Torka heller aldrig golvet med trasan.

Hur länge ska man koka en trasa?

Share this post