Trendig

Nar far man nytt friskvardsbidrag Epassi?

När får man nytt friskvårdsbidrag Epassi?

Friskvårdsbidraget utgör en skattefri förmån för medarbetaren så länge friskvårdsbidraget är; av ett mindre värde (2021: 5 000 kr/år inkl moms), erbjuds till alla medarbetare på samma villkor, och används för motion- och friskvårdsaktiviteter av enklare slag.

När fylls Epassi på?

Så fort din arbetsgivare har lagt till information om dig i Epassi får du en bekräftelse på e-post eller sms. Du hittar meddelandet genom att söka på ”Epassi” i din telefon. Annars kan du alltid beställa ett nytt lösenord här. Ditt användarnamn är ditt telefonnummer.

Hur länge gäller Epassi?

Så fungerar betalning med Epassi. Kvittot är giltigt i 15 minuter efter betalningen, så vänta med att betala tills du är framme i kassan.

När får man friskvårdsbidrag?

För att ett friskvårdsbidrag ska kunna betalas ut skattefritt ska det användas till aktiviteter som innehåller inslag av motion, eller annan enklare friskvård som inte innehåller inslag av motion men som till exempel är avstressande eller avslappnande.

Vad ingår i Friskvårdsbidraget 2021?

Friskvårdsbidrag på högst 5 000 kronor per år som du kan använda till enklare aktiviteter med inslag av motion eller annan friskvård, till exempel ett gymkort eller ridlektioner. Motionsaktiviteter, massagebehandlingar eller gymkort som arbetsgivaren bestämmer och direkt betalar för.

Kan man köpa löparskor på Friskvårdsbidraget?

Men utrustning som till exempel löparskor, yogamatta eller hantlar räknas inte som skattefri. Oavsett om du hyr eller köper utrustningen. Liksom tidigare kan friskvårdsbidraget inte användas för att köpa utrustning eller betala personliga medlemsavgifter i föreningar eller andra sammanslutningar.

Var kan jag betala med ePassi?

Med Epassis onlinetjänst kan du betala för din friskvård både online och hos friskvårdsleverantören som inte accepterar appbetalning. Logga in på ditt Epassikonto i webbläsaren, välj ”onlinebetalning” och genomför betalningen. Du får då ett kvitto att visa upp för betalningsmottagaren.

Vad kostar Epassi?

Vad kostar det att vara leverantör hos Epassi? Kostnaden för Epassi varierar från 2,8% till 4,3% beroende på förmånstypen. Du kan läsa mer om det här. Den exakta specificeringen kan du se på Epassis onlinetjänst.

Share this post