Frågor

Far personbil sta pa lastplats?

Får personbil stå på lastplats?

Under förutsättning att du inte hindrar de fordon som får stanna för det angivna ändamålet får du stanna på en ändamålsplats, men bara för att passagerare ska kunna stiga i eller ur. På en lastplats får man endast lasta eller lossa tungt eller skrymmande gods. HÄR ÄR DET FÖRBJUDET ATT STANNA OCH PARKERA.

Får man parkera på en lastzon?

I lastzoner råder parkeringsförbud eller stoppförbud för icke behöriga fordon. Förbudet anges med förbudsmärke och tilläggstavla och gäller alla veckodagar och hela dygnet. Om förbudet gäller under viss tid anges även detta med tilläggstavla.

Får man parkera på lastplats på helger?

Så, för att svara på själva frågan: Nej, du får inte parkera i lastzonen på helger. Vägmärket för lastzon (’C 40 Ändamålsplats’) innebär även stannandeförbud. Undantaget från detta förbud gäller varuleveranser och då endast under de tider som finns angivna på vägmärket.

Får man parkera på lastplats efter 19?

Lastplatsen får endast användas vid lastning eller lossning av tungt eller skrymmande gods. Här råder stoppförbud 8-17 på vardagar. Stoppförbudet gäller ifrån vägmärket och 15 meter fram. Övrig tid är det fritt att parkera.

Hur nära får man parkera vid ett övergångsställe?

Parkering vid övergångsställe: Det är förbjudet att stanna eller parkera på eller tio meter före ett övergångsställe. Det är där emot tillåtet att parkera efter övergångsstället.

Hur länge får man stå i Lastzon?

Det är tillåtet att använda en lastzon eller ställa upp ett fordon mot parkeringsförbud så länge det behövs för att genomföra en i- eller urlastning. Det kan vara avsevärt mycket längre tid än tio minuter. Begränsningen är att lastningen ska ske utan pauser och inte får fördröjas på något sätt.

Vilka parkeringsregler gäller när du passerar detta vägmärke?

Märket anger att parkering är tillåten. Under vardagar, utom dagar före sön- och helgdagar, gäller tillåtelsen för parkering under högst 24 timmar i följd. Helgdagar och dag före söndag är parkeringstiden obegränsad.

Share this post