Frågor

Vad ar skillnad mellan A1 och A2?

Vad är skillnad mellan A1 och A2?

Du som har ett körkort för lätt motorcykel (A1) eller mellanstor (A2) får köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt på högst 15 kW. Om motorcykeln har en högre nettoeffekt krävs det ett körkort för tung motorcykel (A) eller personbil (B). Du måste också ha fyllt 21 år för att köra tung trehjulig motorcykel.

Vad betyder am A1 A2 AB?

Körkort i Sverige delas in i ett antal klasser som anger vilken typ av fordon innehavaren får köra: AM, A1, A2, A, B, BE, C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E och DE. Ett svenskt körkort med enbart de lägre behörigheterna (AM, A1, A2, A, B, BE) gäller 10 år från utfärdandedatum.

Vad krävs för att få körkortstillstånd och körkort?

Synkrav körkort. För att få körkortstillstånd och körkort behöver du en god syn och uppfylla vissa synkrav. Därför behöver du kontrollera synen hos en optiker och bifoga resultatet från syntestet när du ansöker om körkortstillstånd. Kraven på synen varierar beroende på körkortsbehörighet.

Vad är kraven på synskärpa för körkort?

Kraven på synen varierar beroende på körkortsbehörighet. Krav på synskärpa för AM, A1, A2, A, B, BE och traktorkort Det krävs att du har minst 0,5 i synskärpa när du ser med båda ögonen med eller utan glasögon eller linser. Behörighet kan medges även om syn helt saknas i ett öga. Du får inte vara totalt nattblind.

Hur mycket väger ett BE-körkort?

Med ett BE-körkort får du dra ett så kallat tungt släp. Det innebär att det inte finns någon gräns för hur mycket din bil och släpet väger tillsammans. Men släpet får inte väga mer än 3 500 kg. Det kan handla om stora husvagnar eller kanske djurtransporter.

Vilken behörighet får du köra med ditt körkort?

Bokstäverna på punkt nio på ditt körkort talar om vilken behörighet du har. Vilka fordon man får köra med respektive behörighet och vilken ålder som krävs för att få ta behörigheten framgår av tabellen nedan. Behörighet. Körkortsålder. Ger rätt att köra. AM.

Share this post