Allmänning

Vad gor en Tagvarnare?

Vad gör en Tågvarnare?

SoS-ledare, tågvarnare. Kursen ger kompetens och behörighet att ansvara och planera för andras säkerhet vid aktiviteter i spårområdet och ansvarar för samordning av skydds- och säkerhetsfrågor på arbetsplatsen. Uppfylls hälsokraven får denna funktion även tjänstgöra som tågvarnare.

Vilken är största tillåtna hastighet vid förflyttning och arbete med TSA?

Högsta hastighet vid förflyttning och arbete med TSA är 20 km/h.

Vem utser en SoS-ledare?

För ett arbete eller studiebesök som utförs inom spårområdet ska det finnas en SoS-ledare utsedd. SoS-ledaren utses av arbetsgivaren och ska finnas på plats när arbetet eller studiebesöket utförs och leda det ur arbetsmiljö och säkerhetssynpunkt.

Vad är en SoS-ledare?

Personer som ska ansvara och planera för egen och andras säkerhet vid aktiviteter i spårområde och ansvara för samordning av skydds- och säkerhetsfrågor på arbetsplatsen. Denna funktion får även tjänstgöra som tågvarnare om hälsokraven för det är uppfyllda.

Hur länge gäller Basävista?

Att enskilt vistas i spår (BASÄVISTA)

Längd/Typ Pris Ort
5 dagar Företagsanpassat Kundanpassat Rikstäckande, Hudiksvall
Företagsanpassat Kundanpassat Rikstäckande, Hudiksvall
Företagsanpassat Kundanpassat Rikstäckande, Hudiksvall
3 dagar Företagsanpassat Kundanpassat Rikstäckande, Hudiksvall

Hur nära får man bygga järnväg?

Generellt bör ny bebyggelse inte tillåtas inom ett område på 30 meter från järnvägen, (räknat från spårmitt på närmaste spår). Ett sådant avstånd ger utrymme för räddningsinsatser om det skulle ske en olycka, och det möjliggör en viss utveckling av järnvägsanläggningen.

Får Ljudsignaltavla med Tilläggsskylt A ersätta Tågvarnare?

Tilläggsskylten ”A” används vid banarbetsplats och får endast finnas uppsatt när arbete pågår. Ljudsignalen ”tåg kommer” skall då ges upprepade gånger tills arbetsplatsen passerats eller tills signalen bedöms ha uppfattats av tågvarnare.

Vad är Basävista?

Kursen är för personer som på egen hand ska vistas i trafikerat spår och inom spårområde. Behörigheten gäller endast för egen vistelse och då inte för arbete/aktiviteter på egen hand.

Share this post