Frågor

Vad ar Elabonnemang?

Vad är Elabonnemang?

Elabonnemanget är alltså din månatliga elanvändning. Den är den elen som går åt till att exempelvis, ladda mobiltelefonen, sätta på tvättmaskinen och hålla lamporna tända. Du får ett fast pris per kilowattimme (kWh) under hela avtalsperioden oavsett vad som händer på elmarknaden.

Hur vet man vilket elbolag man ska ha?

På ditt elavtal står både vilken elleverantör som du köper el av och vilket bolag som är elnätsägaren som du har (om du har samma) annars får du två separata fakturor. Logga in på din internetbank och kolla kontoutdragen där står vilket elbolag du har.

Vilket elavtal ska jag välja?

6 tips när du väljer elavtal

  1. Välj ett elavtal som passar dig.
  2. Undvik så kallat ”Anvisat avtal”
  3. Jämför inte äpplen och päron – titta på jämförpriset.
  4. Kolla uppsägningstider och bindningstider.
  5. Du kan välja energikälla för din el.
  6. Timmätning eller inte?

Hur funkar ett elavtal?

Du behöver ha två avtal för att få el, ett för att använda elnätet och ett för att köpa elen du använder. Avtalet du ingår för att använda elnätet tecknar du med elnätsföretaget som äger elnätet där du bor, du kan alltså inte välja vilket företag du vill teckna detta avtal med.

Hur är det att jobba på Göta Energi?

I rollen arbetar du med befintliga och nya kunder tillsammans med härliga kollegor. Här erbjuds du en generös fast grundlön samtidigt som du har möjlighet att utöka den med ett provisionssystem. För att lyckas som innesäljare hos Göta Energi är du en social person som har en positiv inställning till arbetet.

Vad betyder el till inköpspris?

Vid elavtal som benämns ”El till inköpspris” förväntar sig konsumenten ett elavtal utan påslag på priset och utan avgifter. Att benämna ett avtal el till inköpspris eller med liknande formuleringar när det tillkommer avgifter och påslag är enligt Konsumentverket vilseledande och otillbörlig marknadsföring.

Share this post