Trendig

Vilka tillhor ledarna?

Vilka tillhör ledarna?

Ledarna välkomnar medlemmar som både arbetar inom det privata och det offentliga näringslivet. Idag har förbundet över 95 000 medlemmar, alla chefer eller ledare som jobbar inom alla möjliga branscher och med olika befattningar och löneanspråk.

Kan chef vara med i facket?

De flesta fackförbund inom TCO och Saco tar emot chefer som medlemmar, bland andra Vision, Unionen, Lärarförbundet, Vårdförbundet och Läkarförbundet. Lärarnas riksförbund organiserar inte chefer. Skolledarförbundet och Ledarna har bara chefer som medlemmar.

Är ledarna ett fackförbund?

Sveriges enda fackförbund bara för chefer. Som medlem får du råd och stöd av experter med egen chefserfarenhet. Alla tjänster ingår och du har ingen uppsägningstid.

Vad hette ledarna tidigare?

1994 bytte SALF namn till Ledarna. Vid Ledarnas kongress 2006 valdes Annika Elias till förbundsordförande, den första kvinnliga i förbundets historia. Annika Elias omvaldes vid kongressen 2010, samt vid kongressen 2014. Vid kongressen 2018 valdes Andreas Miller till Ledarnas förbundsordförande.

Är fackligt aktiv?

Det finns olika sorters fackliga förtroendeuppdrag, bland annat som skyddsombud, kontaktmän och arbetsplatsombud. Alla dessa är skyddade av lagar som gäller inte bara när de är aktiva ombud men också efteråt.

Vad är Arbetsgivarrepresentant?

I Sverige kan en grupp arbetsgivare vid centrala förhandlingar med fackförbunden och kollektivavtalsförhandlingar representeras av en arbetsgivarrepresentant. Exempel på arbetsgivarrepresentanter är Sveriges Kommuner och Regioner och Almega.

Vem kan vara med i ledarna?

Vem kan gå med i Ledarna? Chefer i alla branscher, sektorer och på alla nivåer kan vara medlemmar i Ledarna. Vår definition av en chef: Någon som oavsett titel och nivå företräder arbetsgivaren och leder funktion, verksamhet och/eller medarbetare. Även studenter kan vara medlemmar.

Share this post