Ny

Vilka jobb kraver inte korkort?

Vilka jobb kräver inte körkort?

– Många ingångsjobb är den typ av uppdrag som handlar om att åka och hämta grejer. Inom bygg är det ofta så att de inte kan få jobb på grund av att de saknar körkort. För SvD:s räkning har Arbetsförmedlingen tagit fram uppgifter över hur många av de unga som just nu är inskrivna som arbetssökande som saknar körkort.

Kan man få jobb utan körkort?

I en studie genomförd av Svenskt Näringsliv uppgav 60 procent av arbetsgivarna att körkort var nödvändigt för anställningsbarhet. Körkort ger jobb inte bara i transportsektorn utan även arbeten inom försäljning, hemtjänst och service förutsätter ofta körkort. Detta är arbeten som ofta är ingångsjobb för unga.

Vilka jobb kräver körkort?

Du kan jobba som fastighetsskötare då dom måste ha en bil för att kunna köra till olika ställen. Även vissa vaktmästeri jobb kräver körkort. Du kan ju kolla lite på Arbetsförmedlingens sida.. Yrkeschaufför lätt lastbil.

Vad kan man jobba med B körkort?

Jobb som matchar B-körkort

  • Kundtjänstmedarbetare. E-Wheels Europe AB.
  • Kurir med B körkort till vår hubb i Stockholm-Bromma! Instabox.
  • Chaufförer (B-körkort) till Mathem i Bromma/Farsta på… Mathem2,3.
  • Lagermedarbetare – NA-KD.
  • Butiks/cafébiträde.
  • Flytthjälppersonal.
  • Lagerarbete i Flemingsberg.
  • Extrajobba kvällstid som chaufför.

Hur många jobb kräver körkort?

Ungefär 80 procent av alla jobb som utannonseras av Arbetsförmedlingen kräver B-körkort. För de tjänster som inte har krav på tidigare arbetslivserfarenhet krävs körkort i 90 procent av fallen.

Varför är körkort bra?

Det lönar sig att ta körkort Du kanske får det där jobbet du sökt. Många jobb kräver nämligen att man har ett körkort. Eller så är det ett jobb, dit det inte går att pendla med buss eller tåg, utan du måste köra. Du har om du får jobbet, på kort tid tjänat in vad det kostade att ta ditt körkort.

Hur många arbeten kräver körkort?

Installation, drift, underhåll, industriell tillverkning, hantverk, 76 procent kräver körkort. Naturbruk, sanering, renhållning, säkerhetsarbete, krav från 60 procent. Socialt arbete, 45 procent kräver körkort. Data/it, 33 procent kräver körkort.

Varför kräver så många jobb körkort?

Motivering. Fördelarna med att ha ett körkort är många. Frihetskänslan och möjligheten att enkelt kunna förflytta sig är två exempel på det men för unga kan ett körkort betyda mycket mer än så. För många unga är körkortet nyckeln till ett första jobb.

Varför är det viktigt att ta körkort?

Att ha körkort underlättare ens liv på många olika sätt! Man får en rikare fritid. Man sparar massor med tid, hur kul är det att stå vid busshållsplatsen och vänta på en försenad buss för femtielfte gången! Sen är det vissa yrken där körkort är ett krav.

Share this post