Trendig

Vad hander om Norwegian gar i konkurs?

Vad händer om Norwegian går i konkurs?

Arrangören har ett ansvar att ordna en ersättningsresa åt dig. Om arrangören inte kan ordna en annan resa och du inte kommer iväg på resan har du rätt att få pengarna tillbaka för resan. Om du befinner dig på resmålet är arrangören skyldig att se till att du transporteras tillbaka till din avreseort.

Kan Norwegian gå i konkurs?

Dotterbolaget i konkurs – ”resenärer eller anställda påverkas inte” Norwegians svenska dotterbolag ansöker om konkurs. Beskedet kom efter att flygbolagets aktie handelstoppades. – Vi har arbetat hårt för att ta oss igenom den här krisen, säger kommunikationschefen Charlotte Holmbergh Jacobsson till Aftonbladet.

Är Norwegian nära konkurs?

Konkursansökan bekräftas av bolagets svenska kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson. Till tidningen säger hon konkursansökan är en del av planen för Norwegiankoncernens ”pågående finansiella rekonstruktion”. – Tyvärr finns skulder kvar som vi inte har kunnat reglera, säger Holmbergh Jacobsson.

Är Norwegian i konkurs?

Advokat Thomas Ehrner, Advokatfirman Fylgia har förordnats till förvaltare för flygbolaget Norwegians svenska bolag Norwegian Air Sweden AB. Bolaget är helägt dotterbolag till Norwegian Air Shuttle ASA. Konkursboet kommer inte bedriva någon flygtrafik.

Kan TUI gå i konkurs?

Inte nära konkurs Flera kunder undrar om TUI:s dåliga service beror på att bolaget är nära att gå i konkurs vilket skulle kunna leda till att folks inbetalningar går upp i rök men det tillbakavisar kommunikationschefen. I stället hoppas han att kunderna ska kunna få kompensation.

Är TUI nära konkurs?

Redan i höst måste koncernen lösa lån överstigande 4 miljarder kronor och nästa år ytterligare 10,5 miljarder kronor. Enligt analytikerna Hans-Peter Wodnick, Bank Close Brothers Seydler, och Stefan Schmitz, Landesbank Baden-Württemberg, är läget så allvarligt att TUI kan begäras i konkurs senast nästa år.

Är SAS på väg i konkurs?

Nedgången på omkring 20 procent gör att hela årets uppgång nu återigen är raderad och de senaste tre åren som till stor del präglats av pandemin har inneburit en kursslakt på 80 procent. Enligt DNB ser en rekonstruktion av bolaget ofrånkomlig ut om bolaget inte ska gå i konkurs.

Share this post