Frågor

Vart kan man se pantbrev?

Vart kan man se pantbrev?

På Min Fastighet på Lantmäteriets hemsida kan du ta reda på om det finns pantbrev och inteckningar på din fastighet.

Kan man se om en fastighet har pantbrev?

I Sverige är det Lantmäteriet som ansvarar för pantbrev och inteckningar. Lantmäteriet har information om vilka pantbrev som finns i din fastighet, och via ägararkivet (som är sammanhängande med Lantmäteriet) kan du också få uppgifter om vilka av pantbreven som är obelånade.

Kan man låna på pantbrev?

När huset har befintliga pantbrev Du behöver ha pantbrev på hela ditt lånebelopp. Det innebär att om du behöver låna fyra miljoner kronor, och det finns befintliga pantbrev på tre miljoner kronor, behöver du bara ta ut pantbrev på mellanskillnaden.

Hur hanterar du pantbrev på fastigheten?

Det är Lantmäteriet som hanterar alla pantbrev, du kan hantera befintliga pantbrev eller ta ut nya på Lantmäteriet.se. Du kan även få hjälp av banken om du vill ta ut nya pantbrev. När du köper ett hus eller en fastighet bör du alltid kolla upp hur stora pantbrev det finns på fastigheten.

Vad kostar ett pantbrev?

Vad kostar ett pantbrev? Kostnaden för att ta ut nya pantbrev är 2 procent av summan på pantbrevet, en så kallad stämpelskatt. Utöver det tillkommer en expeditionsavgift på 375 kronor och en administrativ kostnad från oss på 750 kronor. Ofta finns det redan pantbrev i fastigheten, som den nya ägaren av huset tar över.

Hur hittar jag information om antalet pantbrev i min fastighet?

Hur hittar jag information om antalet pantbrev som finns i min fastighet? I tjänsten Min Fastighet hittar du detaljerad information om din egen fastighet, exempelvis antalet pantbrev som fastigheten har och hur mycket den är intecknad för.

Hur behövs pantbrev för bostadsrätt?

Inget pantbrev behövs för bostadsrätt . När du köper en lägenhet behöver du inget pantbrev. Även bostadsrätter kan pantsättas till säkerhet för lån, men skillnaden är att de inte räknas som fast egendom.

Share this post