Ny

Vad hande med skadespelarna i Tre Kronor?

Vad hände med skådespelarna i Tre Kronor?

För andra skådespelare har såparollerna ställt till det på helt andra sätt. Veteranen Per Ragnar spelade Sten Frisk i Tre kronor – den psykopatiske pastorn som i slutändan kom att ta livet av merparten av rollfigurerna. Zara Zetterqvist och Sanna Bråding på tiden det begav sig – i dag jobbar Zara inom kustbevakningen.

Vilka dog i Tre Kronor?

Tre Kronor utmärkte sig med sitt brutala slut, då den psykopatiske pastorn Sten Frisk hade sprängladdningar runt kroppen och utförde ett självmordsattentat mot idrottshallen och restaurangen Tre Kronor.

Vem spelar Thomas i Hem till byn?

Familjen LÖFGREN Per löfgren (Lars Green), Karin Löfgren (Christel Körner), och Thomas Löfgren (Harald Lönnbro).

Vem spelade Sten Frisk i Tre Kronor?

Seriens brutala slut, då den psykopatiske pastorn Sten Frisk (Per Ragnar) utförde ett självmordsattentat och sprängde större delen av alla i den fiktiva orten, skapade ett ramaskri bland tittarna.

Vem spelade Mimmi?

Medverkande

Bertram Heribertson Reine Gustavsson
Ing-Marie Carlsson Mimmi Gustavsson
Sanna Ekman Katta Nilsson
Sanna Bråding Tanja Bengtsdotter
Mi Ridell Siri Norlander

Hur många säsonger finns det av Tre Kronor?

10Tre Kronor / Antal säsonger

Var spelades Tre Kronor in?

Serien var en del av SF Studios nysatsning på serier, och hade Peter E Falck som upphovsman. Det var för övrigt även han som var upphovsman till SVT:s superpopulära såpa, och Tre Kronors stora konkurrent, Rederiet. Exteriörscenerna till serien spelades in i Stockholmsförorterna Farsta och Sätra.

Under vilka år spelades Hem till byn in?

Visste du att stora delar av Sveriges mest långlivade serie ”Hem till byn” har spelats in i Ödenäs i Alingsås kommun? TV-serien Hem till byn visades mellan åren 1972 till 2006 och handlade om livet i en by på svenska landsbygden med mål att skilda samhällsutvecklingen.

Hur många säsonger finns det av Hem till byn?

Serien, som är Sveriges och kanske världens äldsta dramaserie med samma manusförfattare, regissör, skådespelare och inspelningsmiljö. Det blev 52 avsnitt och åtta säsonger från 1971 till 2006. Serien handlar om några människor och deras liv i en liten by. Seriens skapare Bengt Bratt, 82, skrev manus till alla avsnitt.

Share this post