Ny

Vad ar Volvos karnvarden?

Vad är Volvos kärnvärden?

Med våra armerade bilar erbjuder vi bilar med hög personlig säkerhet för dem som har ökat skyddsbehov, säger Stephan Green, marknadsdirektör på Volvo Cars Special Vehicles. Det finns i dag en växande global marknad för armerade bilar. Det tillverkas redan i dag ett stort antal i olika skyddsklasser.

Vilka jobbar på Volvo?

Olika typer av jobb

  • Ingenjörsjobb. Intresserad av ingenjörsjobb?
  • Produktion. Se vilka olika tjänster vi har inom produktion och på våra olika fabriker.
  • Försäljning och marknadsföring.
  • Eftermarknad.
  • Inköp.
  • Kommunikation och hållbarhetsarbete.
  • Ekonomi och affärsstyrning.
  • Logistik.

Hur jobbar Volvo med hållbarhet?

Därför jobbar vi med att minska CO2-utsläppen inom vår leveranskedja och drift – detta inkluderar att tillämpa en cirkulär ekonomi. Milstolpar i mitten av decennietEtt steg mot vårt mål att vara klimatneutrala år 2040 är att minska koldioxidavtrycket under hela livscykeln per fordon med 40 procent mellan 2018 och 2025.

Vad är Volvos affärsidé?

Volvos affärsidé är att tillverka bilar för människor som önskar en ren, lagom avancerad funktionell design. Därför utformar vi bilen för personer som bryr sig om familjen och miljön, personer som gillar yoga såväl som fotboll och med andra ord inte är så självupptagna.

Vad behöver man för att jobba på Volvo?

Du ska ha en avslutad gymnasieutbildning med lägst betyg E i Matematik 1, Svenska 1/SAS 1 samt Engelska 5. Om du har en utländsk gymnasieutbildning måste du ha konverterat dina betyg till svenska betyg (läs mer under nästa fråga) och ha kunskaper i svenska med godkänt betyg i svenska som andraspråk (SAS) 1.

Vad gör Volvo för miljön?

Ett resultat av Volvos miljöarbete är utvecklingen av de mer effektiva och mindre förorenande drivlinorna Drive-E. Den personliga miljön är också något Volvo värnar om – luften inne i en Volvo är t. ex. renare än luften utanför tack vare klimatanläggningen.

Är Volvo hållbar?

Vi presenterade vår ambition att vara klimatneutrala i hela verksamheten till år 2040, i linje med målen för Parisavtalet. Under tiden strävar vi efter att minska våra koldioxidutsläpp per fordon med 40 procent mellan 2018 och 2025, ta itu med utsläpp inom vår verksamhet och leveranskedja, samt avgasutsläpp.

Är Volvo svenskt eller kinesiskt?

Volvo Car Group (Volvo Cars) ägs av Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) i Kina. Volvo Cars ingick i den svenska Volvokoncernen fram till 1999, då företaget köptes av Ford Motor Company. 2010 förvärvades Volvo Cars av Geely Holding.

Vilken stad grundades Volvo?

1927 – Första bilen rullar ut från fabriken På morgonen den 14 april 1927 körde den första Volvobilen ut genom fabriksportarna i Göteborg på Sveriges västkust. Bilen kallades officiellt ÖV4 och var en öppen modell med fyrcylindrig motor. Världens första Volvo var redo att ge sig ut på vägarna.

Share this post