Allmänning

Hur ar pappan i Mig ager ingen?

Hur är pappan i Mig äger ingen?

Åsa Linderborgs pappa är totalt stolt över sitt arbete – men hatar det innerligt, han sköter inte hygienen – men är en pedant i hemmet, han drömmer om socialismen – men föraktar de som organiserar sig. Han är utlevande och drastisk, men också hämmad och blyg. Alkoholen är ständigt närvarande i vardagen.

När utspelar sig Zozo?

Libanon 1987. Tioårige Zozo lever med sin mamma, pappa, äldre syster och äldre bror i inbördeskrigets Beirut. Vardagen fortgår, med skola och pojkstreck med kompisarna, medan skalven från bombkrevader allt som oftast får middagsbordet att vibrera.

Vem sa Mig äger ingen?

Mig äger ingen är ursprungligen journa- listen och författaren Åsa Linderborgs självbiografiska debutroman. Den kom ut 2007 och blev en stor läsarsuccé som nominerades till Augustpriset och har översatts till flera språk.

Hur ser Zozo ut?

Handling. Zozo är en vanlig libanesisk pojke som växer upp i krigets Beirut, Libanon. Han lever ett ganska normalt liv med skola och kompisar. En dag drabbar kriget honom personligen och Zozos enda utväg är att försöka ta sig till Sverige – ett land som för honom är helt okänt.

Var kan man se Zozo?

Svensk långfilm från 2005 på SVT Play. Zozo växer upp i Beirut. Trots det pågående inbördeskriget lever han ett normalt liv med skola och kompisar. En dag inträffar katastrofen och Zozo skiljs från sin familj och han måste ensam ta sig vidare i livet.

Vad betyder Mig äger ingen?

Mig äger ingen[redigera | redigera wikitext] Romanen är en barndomsskildring, som främst kretsar kring Linderborgs relation till sin ensamstående far. Han arbetade som härdare vid Metallverken i Västerås. Tillvaron var starkt präglad av arbetarklassens kännetecken samt faderns alkoholmissbruk.

Varför skrev Åsa Linderborg Mig äger ingen?

Mig äger ingen är Åsa Linderborgs berättelse om uppväxten med sin ensamstående pappa,härdare vid Metallverken i Västerås. En berättelse om klasstillhörighet, manlighet och utanförskap. Om alkoholens makt och en dotters vånda. Drömmen om förändring står mot rädslan att sticka ut.

Hur börjar Ondskan?

Inledningen börjar med att han beskriver sin sjuka styvpappa, Erik Ponti heter huvudpersonen. Erik beskriver ord för ord den smärta han känner. Vid matbordet, där allt alltid spårar ut. En berättelse av Jan Guillou som också har upplevt detta.

Share this post