Trendig

Vilka uppgifter kravs for ROT avdrag?

Vilka uppgifter krävs för ROT avdrag?

Rot- och rutarbete Kundens personnummer. Vilken typ av arbete som har utförts. Var arbetet är utfört och under vilken tidsperiod. Om arbetet avser ett rotarbete ska fastighetsbeteckning eller bostadsrättsföreningens organisationsnummer och dess lägenhetsnummer framgå

Måste man ha Framkörningsavgift?

Glöm inte din resekostnad eller framkörningsavgift I de allra flesta fall har du en kostnad för att ta dig till och från kunden. Du får inte bjuda kunden på denna kostnad. Om du inte tar betalt för resorna anser Skatteverket att de ingår i arbetskostnaden, och vi kan då betala ut ett lägre belopp än du har ansökt om.

Hur ska en faktura innehålla uppgift om Tjänsternas omfattning och Art?

En faktura ska innehålla uppgift om de omsätta varornas mängd och art. Om det är tjänster som omsatts ska fakturan innehålla uppgift om tjänsternas omfattning och art (11 kap. 8 § 6 ML). Enligt Skatteverkets uppfattning individualiseras varorna genom den kommersiella beskrivningen eller varans namn.

Hur ska du betala faktureringsavgiften?

Faktureringsavgift är ett sätt att ta betalt för de administrativa kostnaderna. Du kan bara ta ut en faktureringsavgift av kunden om det har avtalats. Du bör själv kontrollera om du ska betala faktureringsavgift när du får en faktura.

Vad ska fakturan innehålla?

Enligt bokföringslagen ska en faktura (verifikation) bland annat innehålla uppgift om: 1 datum, när den sammanställts 2 kund, till vem fakturan är ställd 3 affärshändelsen, när den inträffat 4 specifikation, vad fakturan avser 5 belopp

Vad ska en förenklad faktura innehålla?

En faktura ska innehålla uppgift om datum då omsättningen av varorna eller tjänsterna utförts eller slutförts eller det datum då sådan förskotts- eller a conto-betalning som avses i 11 kap. 3 § ML erlagts, Innehåll i en förenklad faktura. En förenklad faktura ska alltid innehålla följande uppgifter.

Share this post