Rekommendationer

Ar kungen Aikare?

Är kungen Aikare?

Rent generellt brukar vi AIK:are säga att det är lika givet att kungen är inte bara medlem i AIK utan också hedersledamot och vår högste beskyddare som att han och tronföljaren anammar den augsburgska trosbekännelsen, skriver Urban Dahlberg i ett mejl.

Varför brukar inte kungen rösta?

Det är en gammal tradition; så har det varit så länge som vi har haft allmän rösträtt här i Sverige. Kungen och drottningen, de tre kungabarnen och prinsessan Lilian avstår alltså alla från att rösta, meddelar hovets presstjänst.

Vilka hejar på Djurgården?

Djurgården: Moderaterna: 45 procent. Socialdemokraterna: 37 procent. Vänsterpartiet: 12 procent.

Vilket lag har flest fans i Sverige?

Lag med flest supportrar i Unibets Hemmaklubb

Pos Lag Andel supportrar
1 Hammarby 12,20%
2 Djurgården 11,51%
3 IFK Göteborg 11,14%
4 AIK 10,82%

Får kronprinsessan rösta?

Medlemmarna i kungafamiljen har rösträtt, men har sedan länge valt att inte blanda sig i svensk politik. Hur de hade röstat i riksdagsvalet är därför okänt.

Har kungen rösträtt i Sverige?

Även kungen och kungafamiljen har rösträtt i och med 1974 års regeringsform. De har valt att inte rösta ändå och motiverar det med att kungafamiljen av tradition inte röstat. Medlemmar i Svenska kyrkan har rösträtt i kyrkovalen.

Hur många hejar på Djurgården?

Här ser du vilka lag som har flest supportrar i Unibets hemmalag….Lag med flest supportrar i Unibets Hemmaklubb.

Pos 2
Lag Djurgården
Andel supportrar 11,51%
Belöning (kr) 1 700 000

Vilka hejar på Hammarby?

Hammarby Fotboll är det lag som har flest sympatisörer i stan. Det visar en undersökning Novus genomfört bland boende i Stockholms län. Undersökningen visar vidare att Hammarby är klart störst i Söderort, och att klubbens popularitet ökar mest bland barnfamiljer.

Vilken är den största klubben i Sverige?

Den förening som har flest medlemmar i Sverige är Djurgårdens IF, och använder man medlemsantal som mätsticka är Djurgården således Sveriges största fotbollsklubb. År 2013 hade klubben 11 927 medlemmar, medan AIK, som har näst flest medlemmar, hade 11 200 medlemmar.

Share this post