Rekommendationer

Hur gar det med Karlatornet?

Hur går det med Karlatornet?

Bolag Sernekes prestigeprojekt Karlatornet växer nu med en våning i veckan och även i Karlastaden som helhet gör bolaget framsteg med flera av husen. Samtidigt vittnar vd:n Michael Berglin om en positivt trend för bolagets lönsamhet – och den trenden ska nu speedas upp med hjälp av flera nyrekryteringar till ledningen.

Var ligger Karlatornet i Göteborg?

Karlatornet är en skyskrapa under uppförande i området Karlastaden i stadsdelen Lindholmen i Göteborg. Karlatornet planeras stå färdig under 2024 och med sina 245 meter blir den då Sveriges högsta byggnad. Karlatornet är en del av området Karlastaden som byggs under 2020-talet.

Hur högt ska Karlatornet bli?

När det står klart år 2021 ska Karlatornet vara 245 meter högt och innehålla 73 våningar för bostäder, kontor och hotell. Än så länge har byggnaden dock inte nått marknivå.

Hur många lägenheter i Karlatornet?

Karlatornet blir med sina 245 meter Göteborgs första skyskrapa. Placeringen på Lindholmen gör att dess siluett kommer vara synlig både från älven och från stadens centrum. Med sina 73 våningar rymmer Karlatornet 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar.

Vilka har köpt lägenhet i Karlatornet?

Karlatornet ska bli Nordens högsta byggnad. Karlatornet ska bli Nordens högsta byggnad. Den kostade 66 miljoner kronor och ska ligga högst upp i Göteborgs första riktiga skyskrapa. Nu avslöjar byggherren Ola Serneke, 48, vem som har köpt paradvåningen på över 350 kvadratmeter i Karlatornet.

Kan man se Danmark från Karlatornet?

Utsikten blir – överjordisk. Från din lägenhet längst upp kommer du att kunna betrakta Skagens fyr i Danmark. Närmare Gud än så här kommer du inte. Åtminstone inte i Göteborg.

Hur många lägenheter är sålda i Karlatornet?

Försäljningen av lägenheterna i Karlatornet pågår och cirka 480 lägenheter är nu sålda, enligt Karlatornets hemsida. I höghuset finns totalt cirka 600 lägenheter, från våning 5 upp till våning 73. Lägenheterna delas in i fyra bostadsrättsföreningar baserat på våningsplan.

Vem har köpt lägenheten i Karlatornet?

Dyraste lägenheten i Göteborg Nu bekräftar Ola Serneke att det är han själv som är köparen. – Ja, det är det faktiskt. Det kan jag gå ut och säga nu – ja, jag har köpt topplägenheten, säger han till Ekonomiekot och P4 Göteborg. Ola Serneke, vd och koncernchef för Serneke Group.

Share this post