Allmänning

Hur fungerar en draneringsror?

Hur fungerar en dräneringsrör?

Dräneringsrör skiljer sig från avloppsrör genom att dräneringsrören är perforerade med små hål och är inte täta. Till de äldre dräneringarna användes antingen tegelrör eller betongrör med öppna skarvar. Detta för att ytvatten och grundvatten ska kunna tränga in i rören och därefter ledas bort.

Hur fungerar Dräneringspump?

En dränkbar pump är en liten, kompakt pump som trycks ner i det vatten som den ska pumpa upp – och det är självklart därifrån den dränkbara pumpen har fått sitt namn. En dränkbar pump är bra att ha om källaren blir översvämmad eller när din brunn, pool eller fontän ska tömmas på vatten.

Hur många kronor får du dra av dräneringsarbetet?

Prisskillnaderna kan bli stora men ett normalpris för ett dräneringsarbete av cirka 100 kvadratmeter husgrund (40 löpmeter cirka) landar därmed på runt 140 000 – 150 000 kronor. Då får du givetvis också dra av en tredjedel av dessa kostnader genom ROT-avdraget.

Hur mycket kostar dränering av markarbeten?

Enkelt uträknat, om du anlitar hantverkare som kan markarbeten och låter dessa köpa in material för dräneringen (de får ofta rabatter på inköp) kan du räkna med 2400 – 2800 kr per löpmeter dränering (då är även ytterligare tillkomna kostnader, exempelvis resekostnader, inräknade).

Hur mycket kostar dränering på ett hus?

På ett ungefär kan man räkna med 600-900 kr/timmen, eller 600-900 kr/löpmeter i arbetskostnad. Det innebär att ett hus enligt tidigare exempel, med 40 meter vägg/husgrund som ska dräneras, går på runt 24 000-36 000 kronor i arbetskostnad för dräneringen, vilket blir 16 800-25 200 kr efter ROT-avdraget.. Totalt pris för dränering

Vad är dränering av källare?

Dränering av källare är ett av Sveriges vanligaste renoveringsprojekt. De flesta dräneringar idag är dränering av källare. Men många hus med krypgrund eller betongplatta behöver också dräneras. En krypgrund är mer känslig än en betongplatta som kan vara blöt ett tag utan stora konsekvenser såsom dålig innemiljö i en källare.

Share this post