Allmänning

Vad innebar London Dry Gin?

Vad innebär London Dry Gin?

London Dry Gin: Torr gin med destillerade kryddor utan tillsats av smakämnen eller sötningsmedel. Det är en typ av gin och ingen ursprungsmärkning – London Dry Gin kan tillverkas överallt. Old Tom: Sötare, fylligare typ av gin som ibland beskrivits som länken mellan genever och gin.

Hur länge har gin funnits?

Gin uppfanns i Nederländerna under 1600-talet av läkaren Franciscus Sylvius. Som många olika alkoholsorter användes gin från början som medicin och då på 1600-talet för att behandla problem som njurproblem, gallsten och gikt.

Vilket land kommer gin ifrån?

Engelsmännen kom sedan att kalla drycken för “Det holländska modet”. Det var så engelsmännen kom i kontakt med drycken, och hemma i England började de att framställa drycken under namnet gin. Det här är den vanligaste typen av dagens moderna gin, och många andra ginsorter framställs med den här typen som bas.

Är gin sprit?

Historien om gin Under religionskrigen på 1500- och 1600-talen kom engelsmännen i kontakt med genevern. Holländarna drack genever och fick ”dutch courage” som sedermera blev ett brittiskt uttryck för genevern. Under trettioåriga kriget ökade utbytet över engelska kanalen och sprit flödade in i England.

Vart kommer Kinabark ifrån?

Redan på 1600-talet använde man kinaträdets bark mot febersjukdomar. Man upptäckte att bark från kinaträdet, olika Cinchona-arter, var effektiv mot växelfeber, eller malaria som vi säger idag. Stora mängder bark transporterades därför från Sydamerika till Europa.

Var kommer Kinabark ifrån?

Bildtext: Den röda kinabarken, som drog kallad Cortex Chinae rubri, kommer främst från det sydamerikanska trädet Cinchona succirubra och innehåller flera kemiska substanser, bland annat kinin, som redan under 1600-talet visat sig effektiv mot febertillstånd av olika slag.

Är tonic alkohol?

Tonic är en dryck smaksatt med kinin. Den blandas ofta med gin för att skapa drinken gin och tonic. Tonic water innehåller normalt sett vatten, kinin och andra smakämnen.

Hur många procent har gin?

Distilled Gin framställs genom att en bassprit på minst 96 procent alkohol omdestilleras tillsammans med enbär och andra godkända kryddningar. Enligt regelverket måste enbär vara den mest tongivande kryddan. Efter destillering späds ginen till en alkoholhalt på minst 37,5 volymprocent.

Share this post