Blogga

Hur justerar man IKEA gangjarn?

Hur justerar man IKEA gångjärn?

De gångjärn som används i dagsläget heter Utrusta. För att justera luckorna i höjdled vrider du den mellersta skruven. För att justera luckorna utåt och inåt vrider du på den bakre skruven. För att justera luckorna i sidled vrider du på den främre skruven.

Hur montera IKEA gångjärn?

Montera nya gångjärn Istället för skruvar består gångjärnet av en stor rund platta som förs in i hålen på luckorna. Väl på plats viker du ner låset för att fästa gångjärnet. Du behöver däremot skruva fast den andra delen i stommarna. Ta sedan luckan och klicka fast gångjärnsdelarna i varandra.

Vilka gångjärn IKEA hörnskåp?

Gångjärn med snäppfunktion monteras enkelt fast i luckan utan skruv och gör det lätt att ta av luckan och rengöra den. 25 års garanti. Läs om villkoren i garantibroschyren. Eftertorka med torr trasa.

Hur justerar man bestå luckor?

Se till så a pilen på monteringspla an pekar utåt. Skruven som är placerad på monterings- pla an justerar fronten i höjdled. Den y re skruven på gångjärnsarmen justerar fronten i sidled. Du kan även justera frontens våglinje genom a bara justera denna skruv på e av gångjärnen.

Hur funkar IKEA gångjärn?

Produktinformation. Du kan enkelt montera dörren i rätt läge eftersom gångjärnen går att justera i höjd-, sid- och djupled. Gångjärn med snäppfunktion monteras enkelt fast i luckan utan skruv och gör det lätt att ta av luckan och rengöra den.

Hur öppnar man gångjärn?

Det gör man genom att först spänna samman lucka och stomme med en tving, och markera upp var gångjärnet ska sitta. Därefter stämmer man ut för gångjärnet med ett vasst stämjärn. Det lönar sig att arbeta varsamt, så att man inte stämmer bort för mycket åt gången.

Vilka gångjärn passar till bestå?

Montering av gångjärn till BESTÅ

  • Använd IKEA:s gångjärn BESTÅ
  • 1: Tryck ner gångjärnet i botten av luckan.
  • 2: Skruva i de två skruvarna som sitter i gångjärnet.
  • Håll luckan vid skåpsstommen för att se vilka hål som ska användas. 4: Skruva fast monteringsplattan med de två skruvarna i de förborrade hålen i skåpsidan.

Share this post