Rekommendationer

Vad byggdes ra av?

Vad byggdes ra av?

Ra I, ursprungligen benämnd Ra, var ett fartyg som 1969 användes av Thor Heyerdahl och hans besättning i ett försök att korsa Atlanten. Den är en ”vassbåt”, byggd av papyrus enligt gammal egyptisk modell.

Vad heter Thor Heyerdahls flotte?

Kon-Tiki är en segelflotte, som byggdes i Peru och seglades från Callao 1947 till Polynesien under ledning av Thor Heyerdahl. Seglingen genomfördes för att bekräfta Thor Heyerdahls teorier om folkvandringarna i Stilla havet.

Vart kom Kon-Tiki?

Kon-Tiki-museet

Kon-Tiki-museet
Information
Plats Bygdøy, Oslo, Norge
Etablerat 1957
Känt för Kon-Tiki

Vem byggde Kon-Tiki?

Thor Heyerdahl, född 6 oktober 1914 i Larvik, Norge, död 18 april 2002 i Colla Micheri nära Andora i Ligurien, var en norsk marinbiolog, upptäcktsresande, författare och militär. Han är mest känd för sina expeditioner med Kon-Tiki och Ra II, där han ville bevisa tidiga kolonisationsresor över haven.

Vad hette flotten som seglade mellan Peru och Franska Polynesien?

Balsaflotten Kon-Tiki, som fick sitt namn efter en peruansk solgud, seglades nära 700 mil från Peru till Polynesien.

Vad är Kon-Tiki?

Kon-Tiki kan syfta på: Kon-Tiki en flotte som den norske upptäcktsresanden Thor Heyerdahl använde. Kon-Tiki-museet – ett museum över Kon-Tikiexpeditionen. Kon-Tiki (1950) – en norsk-svensk film från 1950.

Vilken svensk Etnograf följde med på resan med Kon-Tiki?

Nu har storfilmen om den norske upptäcktsresanden Thor Heyerdahls Kon-Tiki-expedition svensk premiär. Gustaf Skarsgård har rollen som etnologen Bengt Danielsson, som under flera år efter expeditionen 1947 bodde och gjorde etnografiskt fältarbete i Franska Polynesien.

Hur gammal är Tiki?

De första Tiki-barerna i Amerika startades av ett par killar på 1930-talet som hade tillbringat tid på öarna och tyckte det skulle vara kul att inreda barer efter en tropisk touch.

Share this post