Frågor

Vad heter drangen i Emil?

Vad heter drängen i Emil?

Emil i Lönneberga – Astrid Lindgrens Värld : Astrid Lindgrens Värld. Här i Katthult bor Emil med sin pappa som heter Anton, sin mamma som heter Alma och sin lilla syster Ida. Drängen Alfred bor i drängkammaren och pigan Lina sover i köket i den blåa utdragssoffan.

Vad kallas Emils gubbar?

Emils pappa tycker ofta att Emil är väldigt olydig och låser in honom i snickarboden när han gjort hyss. Då täljer Emil trägubbar och det har blivit väldigt många med tiden.

Finns Lönneberga?

Cirka 3 km sydväst om Lönneberga ligger Lönneberga kyrka….Lönneberga[redigera | redigera wikitext]

Lönneberga
småort
Land Sverige
Landskap Småland
Län Kalmar län

Hur många Trägubbar täljde Emil totalt *?

Emil var han som bodde i Katthult i Lönneberga och som gjorde hyss nästan varje dag. Efter varje nytt hyss satt han i snickarboden och täljde en liten rolig gubbe. 369 trägubbar stod det på hyllan till sist.

Hur många gubbar täljde Emil totalt?

369 trägubbar står det på hyllan till sist! Emil, det är han som bor i Katthult i Lönneberga och som gör hyss nästan varje dag året runt. Efter varje nytt hyss sitter han inlåst i snickarboden och täljer sig en liten rolig trägubbe. 369 trägubbar står det på hyllan till sist!

I vilken film firar Emil jul?

Filmen är baserad på Astrid Lindgrens böcker om Emil i Lönneberga….Emil i Lönneberga (film)[redigera | redigera wikitext]

Genre barnfilm komedifilm romanbaserad film
Regissör Olle Hellbom
Producent Olle Nordemar
Manus Astrid Lindgren
Teknisk information

Hur många Trägubbar täljde Emil totalt?

Var ligger Emil i Lönnebergas hus?

Gården Katthult Det självklara resmålet i Emils fotspår. Här i byn Gibberyd, en mil norr om Mariannelund, spelades de flesta utomhusscenerna från Katthult in. Några scener spelades även in i drängstugan och ladugården. Här finns bostadshuset, drängstugan, Trisseboa, snickerboa med flera byggnader.

Vad täljde Emil i Lönneberga?

Emil, det är han som bor i Katthult i Lönneberga och som gör hyss nästan varje dag året runt. Efter varje nytt hyss sitter han inlåst i snickarboden och täljer sig en liten rolig trägubbe. 369 trägubbar står det på hyllan till sist!

Share this post