Populära

Vad ar skillnad pa A-kassa och Alfakassa?

Vad är skillnad på A-kassa och Alfakassa?

Skillnaden mellan Alfakassan och andra arbetslöshetskassor är förutom att du inte måste arbeta inom ett särskilt yrke eller yrkesgrupp, att du kan ansöka om ersättning även om du sedan innan inte är ansluten till alfakassan som medlem.

Vilken Akassa är billigast?

Enligt a-kassaportalen A-kassa.net så är den billigaste a-kassan Finans-och försäkringsbranschens a-kassa. Avgiften i denna är 85 kr/mån. Men för att gå med i denna krävs att man jobbar bank eller försäkring. Den näst billigaste a-kassan är Kommunalarbetarnas som kostar 87 kr/mån.

Vilken A-kassa ska man välja?

Genom ett medlemskap i Unionen ingår en av marknadens bästa inkomstförsäkringar. Till skillnad mot a-kassan ger Unionens inkomstförsäkring rätt till 80 % av lönen vid arbetslöshet. Ett medlemsskap hos Unionen är därmed det perfekta komplementet till a-kassan.

Vilken A-kassa är bäst för restaurang?

HRAK, Hotell och restauranganställdas a-kassa För anställda inom hotell, restaurang, casino, café, konditori, catering m.m. Läs mer om HRAK här.

Är a-kassa värt?

A-kassan ger dig trygghet så att du slipper oroa dig även om det är osäkert på jobbet. Du kan få pengar om du inte längre får lön. Du kan få upp till 1 200 kronor om dagen i 300 ersättningsdagar. För att få ersättning som baseras på din lön behöver du uppfylla både arbetsvillkoret och medlemsvillkoret.

Vilken a-kassa statligt anställd?

STs a-kassa är en egen juridisk person och har till uppgift att administrera arbetslöshetsförsäkringen och betala ut arbetslöshetsersättning till sina medlemmar. A-kassan beräknar även dagpenning för den som deltar i arbetsmarknadspolitiska program, till exempel jobb- och utvecklingsgarantin.

Hur mycket får jag i a-kassa?

Hur mycket får jag i a-kassa? men du kan högst få 1200 kronor per dag. För att kunna få ut högsta beloppet behöver du ha haft en genomsnittlig månadsinkomst på 33 000 kronor före skatt. 1200 kronor per dag kan du högst få de första 100 ersättningsdagarna,

Hur stor är ersättningen från a-kassan?

Det finns flera regler som styr hur stor ersättning från a-kassan ser ut. Ersättningsgränser. Det finns två gränser som anger hur mycket du kan få ut i arbetslöshetsersättning. Först och främst kan du bara få ut 80 % av din lön. Om du normalt tjänar 18 000 kronor i månaden före skatt kan du som mest få ut 14 400 kronor i månaden.

Hur fungerar a-kassan?

Hur fungerar a-kassan. Principen bakom a-kassan är enkel. Alla medlemmar betalar in en månadsavgift till a-kassan och om du blir arbetslös kan du få ut en viss ersättning under en begränsad period. Det finns dock många regler att känna till och villkor att uppfylla.

Vad krävs för att få pengar från a-kassan?

För att få pengar från a-kassan måste du visa att du har förankring på arbetsmarknaden. Det brukar kallas ”arbetsvillkoret”. Hittills har du behövt visa att du har jobbat minst 80 timmar per månad under sex månader (det motsvarar ungefär halvtid).

Share this post