Allmänning

Vem uppfann vattenkannan?

Vem uppfann vattenkannan?

Åsa Lövberg fann det efter att nyss ha lämnat en karriär som VD på en reklambyrå inspirerande att satsa på uppfinnande. Resultatet blev Guldkannan Towa som är en vattenkanna som samtidigt är en potta, avsedd för miljöanpassad gödning, rymmer nio delar vatten och en del kväverik urin.

Vem kom på kanna på?

Uttrycket ”kanna på” kommer från en hejarramsa som först populariserades av Djurgården-supportrar. Numera är den allmängods för allsköns fotbollsälskare – och i VM har den anammats av de blågula fansen på plats i Ryssland.

Varför säger man kanna på?

– En ramsa som har blivit stor är ”Kanna på, kanna på”. Den blev populär när U21-landslaget tog EM-guld 2015. Den är så lätt och den har en glädje i sig som gör att alla kan ta den till sig.

Varför sjunger Sverige kanna på?

Kanna på, kanna på Ramsan ska ha ursprung från när svenska fans valfärdade till Ryssland under VM 2018. Där säger rykten om att fansen drack upp all öl i Nizjnij Novgorod. Man ville ha mer – och sjöng om ölkannor i en ny ramsa som verkligen har satt sig.

Varför sjunger svenska klacken kanna på?

Varför kanna på kanna på?

Uttrycket ”kanna på” kommer från en hejarramsa som först populariserades av Djurgården-supportrar. Numera är den allmängods för allsköns fotbollsälskare – och i VM har den anammats av de blågula fansen på plats i Ryssland. Morgan Wallhem nöjde sig dock inte med att bara sjunga ”kanna på”.

Hur många liter är en vattenkanna?

Art.nr

EAN 03192
Namn VATTENKANNA 10 LITER
Art.nr 3192
Vikt 0.356000

Hur går kanna på kanna på?

– En ramsa som har blivit stor är ”Kanna på, kanna på”. Den blev populär när U21-landslaget tog EM-guld 2015. Den är så lätt och den har en glädje i sig som gör att alla kan ta den till sig. Sedan dess har den spridit sig och i somras sjöngs den till exempel av damlandslaget när de gjorde en så fin insats i VM.

Varför sjunger dom kanna på?

Share this post