Frågor

Vilken farg pa tv banken?

Vilken färg på tv bänken?

TV bänken ska inte skilja sig från resten av möbler, eftersom det vanligtvis står i mitten av rummet. Därför kan många säga att TV bänkar är ofta de viktigaste möblerna i vardagsrum. Den mest universella färgen är svart. Det är vanligtvis lättast att anpassa en svart TV bänk till resten av dina möbler.

Vad har man ovanför TV?

Häng upp tv:n precis som du skulle hänga en ram och kombinera med andra tavlor, fotografier eller illustrationer. De flesta moderna tv-apparater har en avskalad ram, men det finns också många nyare apparater med extra tunn och delikat ram, som skapar ett diskret intryck.

Vilken höjd ska man ha TVn på?

Det finns såklart inga standardsvar för hur högt en TV ska sitta, samtidigt som det råder lite delade meningar. De flesta brukar däremot kunna enas om att TV-apparatens nedre kant ska sitta mellan 90–110 cm ovanför golvet. Något som är viktigt att ha i åtanke är däremot soffans sitthöjd.

Vilken höjd på tv bänk?

Hur hög bör en tv-bänk vara? Det viktiga är att tv:n hamnar i ögonhöjd. Beroende på hur stor tv:n är, kan höjden på tv-bänken variera. En tumregel är dock en höjd på 50 – 60 centimeter, om tv:n ska stå på bänken.

Vilken storlek på tv ska man välja?

Konverteringstabell för tum

Tumstorlek Bredd (i meter) Höjd
50 tum (1,27 m) 1,11 m 0,62 m
55 tum (1,40 m) 1,22 m 0,68 m
60 tum (1,52 m) 1,33 m 0,75 m
65 tum (1,65 m) 1,44 m 0,81 m

Vad kan man ha under tvn?

Här är 5 inredningstips för dig som vill inreda snyggt och smart med tv:n:

  • Stilfull (och yteffektiv) placering. Skapa ett stilsäkert helhetsintryck samtidigt som du slipper sladdar genom att fästa tv:n på väggen.
  • Den moderna tavelväggen.
  • Satsa på en två-i-ett-lösning.
  • Mer än bara EN Tv.
  • Anpassa efter rummet i fråga.

Share this post