Blogga

Vem skrev sketchen Skattkammaron?

Vem skrev sketchen Skattkammarön?

”Skattkammarön” är en TV-sketch av Bengt Linder. Den presenterades i TV-programmet Estrad och sändes 25 februari 1967 i Sveriges Television, med Gunwer Bergkvist, Lars Ekborg, Åke Grönberg och Margaretha Krook i de fyra rollerna. Handlingen kretsar kring spelandet av ett parti av sällskapsspelet Skattkammarön.

Vem spelade Skattkammarön?

Mest legendariskt är troligen hennes utrop ”Ta’rej i brasan!” i sketchen ”Skattkammarön” från det förstnämnda programmet. Margaretha Krook visade även upp sin improvisationsförmåga i hundratals avsnitt av radions underhållningsprogram På minuten.

Har Margaretha Krook barn?

Lotta HammarMargaretha Krook / Barn

Vem fan är Nisse Hult Margareta Krook?

Och så var det namnet Nisse Hult. Nisse blev kändis genom den klassiska 60-talssketchen i tv-programmet ”Estrad” där bland Lars Ekborg och Margareta Krook spelar ett sällskapsspel. ”Vem faan är Nisse Hult” är Ekborgs replik. – Titeln är en liten hyllning till sketchen, säger Calle Åstrand.

Vem spelade Krook?

Margaretha Krook

Margaretha Krook
Margaretha Krook under tidigt 1960-tal.
Född Margaretha Knutsdotter Krook 15 oktober 1925 Maria Magdalena församling, Södermalm, Stockholm, Sverige
Död 7 maj 2001 (75 år) Oscars församling, Östermalm, Stockholm, Sverige
Betydande roller

Hur dog Margaretha Krook?

7 maj 2001Margaretha Krook / Dödsdatum

Var står Margaretha Krook staty?

Sedan i maj 2002 står hon skulpterad vid Dramatenbyggnadens västra hörn mot Nybroplan. Konstverket har ingen sockel eller andra avgränsningar. Direkt på gatan står hon där i schalett, täckjacka och långbyxor, den aktade och folkkära aktrisen.

Vad dog Lena Nyman av?

Guillain-Barrés syndromLena Nyman / DödsorsakGuillain-Barrés syndrom, eller Guillain-Barré-Strohls syndrom, är en akut autoimmun polyneuropati som kännetecknas av förlamning i armar och ben som tilltar under loppet av några dagar eller veckor. Även känselsymtom och symtom från autonoma nervsystemet kan vara framträdande. Wikipedia

https://www.youtube.com/watch?v=qgFNbtWrMLM

Share this post